Így teheti gyerekbiztossá okostelefonját

gyerek mobil
Vágólapra másolva!
Android és iOS készülékeinket is könnyen megóvhatjuk a gyermeki kíváncsiságtól ezekkel a módszerekkel.
Vágólapra másolva!

Sok szülő küszködik a problémával, hogy ha apró gyermeke kezébe adja okostelefonját vagy táblagépét, össze-vissza nyomkodja, akár fontos információkat is letörölve róla.

Bár vannak már speciális, direkt gyerekeknek kifejlesztett tokok, melyek elérhetetlenné teszik a készülék egyes gombjait, valamint a „szülői felügyelet” funkció szintén korlátozhatja a hozzáférést, ezeknél egyszerűbb módszerek is vannak: a PC World a két leggyorsabb és leghatásosabb módszerre hívta fel a figyelmet, mellyel az Android és iOS felhasználók gyerekbiztossá tehetik készülékeiket.

Hozzunk létre saját profilt a gyereknek

Androidon van talán a legkönnyebb dolgunk, itt egyszerűen egy új felhasználói fiókot kell létrehoznunk, korlátozott hozzáféréssel.

Az opciót a Beállítások menüpont "Felhasználók" pontja alatt érhetjük el, az itt létrehozott korlátozott felhasználó eléréseit szabadon állíthatjuk be, akár alkalmazásokra bontva is. Így biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk nem turkál olyan applikációban, amiben nem lenne szabad, nekünk pedig elég átjelentkeznünk profiljába, mielőtt átadnánk neki a telefont.

iOS-en még a képernyő egy részét is letilthatjuk

Az iOS felhasználóknak jelenleg nincs lehetőségük több felhasználói fiók használatára, helyette azonban gyors megoldást nyújthat az „Irányított hozzáférés” funkció.

Beállíthatjuk, melyik gomb ne működjön

Ennek lényege, hogy bekapcsolása után bizonyos alkalmazásokon belül nem elérhetőek a különböző gombok, sőt, akár az érintőképernyő egyes részeit is tiltott felületté változtathatjuk.

Ahogy Androidon, úgy itt is az jelenti a legnagyobb előnyt, hogy a funkció könnyen és gyorsan behozható, és ugyanilyen egyszerűen kikapcsolható.