Lemajmozza felhasználóit a Flickr

AUSCHWITZ CONCENTRATION CAMP SNOW SECOND WORLD WAR Auschwitz
A picture taken in January 1945 depicts Auschwitz concentration camp gate and railways after its liberation by Soviet troops. // Photo prise en janvier 1945 montrant la grille d'entrée et les rails du camp de concentration d'Auschwitz aprčs sa libération par les troupes soviétiques.
Vágólapra másolva!
A képmegosztó szolgáltatás mesterséges intelligenciája szerint Auschwitz egy sportcentrum.
Vágólapra másolva!

"Majomként" és "állatként" azonosít bizonyos arcképeket a Flicker képfelismerő rutinja, az auschwitz–birkenaui koncentrációs tábor fényképére pedig azt írja, hogy "sportcentrum". A felhasználók többsége felháborodott a május elején bevezetett rendszer butaságain, sokan egyáltalán nem kedvelik a funkciót.

Kategóriákba sorol

A Flickr "fejlett képfelismerő technológiája" automatikusan sorolja csoportokba a feltöltött anyagokat, egy adott kép pedig több kategóriába is bekerülhet. Egy újságból kivágott karikatúra például egyszerre gazdagítja a "rajz", a "szkeccs", a "rajzfilm", a "szöveg" és az "írás" csoportokat. A program azonban nem tökéletes, sokszor rossz kategóriába sorolja a feltöltött képet.

mondta a Flickr egyik munkatársa. Hozzátette, hogy a felmerülő gondok ellenére is büszkék a program fejlett algoritmusaira, amik a jövőben sokkal jobban teljesítenek majd.

Állatnak nézik az embert

Nem a Flickr képfelismerő rutinja az egyetlen, ami az utóbbi időben állatnak nézte az emberekről készült képeket. Pár hete a Wolfram mesterséges intelligenciája okozott hasonló meglepetést a felhasználóknak, igaz, abban az esetben a hibák inkább csak viccesek voltak, semmint bántók.