Megment minket a spoilerezőktől a Google

Trónok harca, ötödik évad
Vágólapra másolva!
Többé nem lövik le kedvenc sorozataink fordulatait, ha a Google legújabb szabadalma valósággá válik.
Vágólapra másolva!

Nem kell többé attól rettegnünk hétfőnként, hogy lelövik nekünk az új Trónok Harca epizód halálesetét, vagy idő előtt tudjuk meg, hogyan zárult a The Walking Dead évada, legalábbis a Google legújabb szabadalma ezt ígéri. A cég még 2012-ben adta le a kérelmet a spoilerellenes szabadalom levédésére, és bár már egy évvel ezelőtt nekik ítélték azt, csak nemrég tették közzé.

Az ötlet lényege, hogy a rendszer kitakarja a felhasználó elől az általa követett sorozatokból vagy könyvekből érkező legfrissebb spoilereket, hogy csak azután láthassa azokat, hogy már ő is teljesen naprakész.

A felhasználó barátaihoz viszonyíthatja naprakészségét a sorozatokban Forrás: Google

A rendszer közösségi hálózatokra épülne, elvégre ott a legnagyobb a spoilerveszély: a felhasználó magának állíthatja be profilján, pontosan hol tart az általa követett sorozatokban, ismerőseihez viszonyítva. Innentől a program figyeli és elemzi a témát érintő tevékenységeket, és kitakarja az olyan szövegrészeket, melyek poént lőhetnek le. Az olvasó egy apró üzenetet látna, jelezve, hogy spoileres tartalmat rejtettek el előle, majd ő döntheti el, hogy a bejegyzés rejtve maradjon, vagy megjelenjen.

A szabadalom arról nem szól, hogy kizárólag a ismerőseinkhez lehet-e viszonyítani naprakészségünket, vagy a rendszer a konkrét cselekmény részleteit is tárolja majd, így pontosan tudva, mitől kell megóvjon minket. Mindenesetre ha megvalósul, minden sorozatnéző számára biztonságosabb lehet a közösségi oldalak követése.