Vége a 140 karakteres korlátozásnak a Twitteren

twitter retweet megosztás közösségi oldal
Vágólapra másolva!
Új kényelmi funkciót vezetett be a Twitter. A megosztás és a tweetek beágyazása immár nem rövidíti le az amúgy is kevés, 140 karakteres korlátozást az üzeneteknél.
Vágólapra másolva!

A Twitter ma hivatalosan is elindította a "retweet with comment" funkciót, ez gyakorlatilag egy megosztás megjegyzéssel. A lényege, hogy a linkek megosztása, a tweetek beágyazása immár nem rövidíti le az üzeneteknél lévő 140 karakteres korlátozást.

Vagyis ha a retweet gombra bökünk, továbbra is meglesz a maximálisan kihasználható 140 karakter, a link "betűi" nem vesznek el belőle. Korábban csak az adott url másolásával és beillesztésével lehetett megosztani egy linket.

A retweet with comment egyetlen hátránya, hogy nem a teljes bejegyzés kerül megosztásra: csak egyetlen réteg, a legfelső üzenet fog látszódni, a már megosztott tartalmak (belső rétegek) kimaradnak. Azokat csak akkor láthatjuk, ha rákattintunk a bejegyzésre. Jól látszik ez a lenti példán is: a komment maga igen, a retweetelt tartalom már nem látszódik, csak ha megnyitjuk a beágyazott üzenetet.

Az új funkciót tavaly nyáron kezdték el tesztelni, jelenleg asztali gépen, illetve az iOS-re fejlesztett appon érhető el, de az ígéretek szerint hamarosan érkezik az androidos verzió is.