Egy virággal babrált az Apple az aksi helyett

apple watch okosóra virág
Szétfotózták ezt a virágot
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik az Apple inkább egy virág fotózásába ölt bele közel háromszáz munkaórát, ahelyett, hogy a Watch akkumulátorát tökéletesítette volna.
Vágólapra másolva!

Több mint 24 ezer fénykép és 285 munkaóra - ennyi időt töltöttek el az Apple munkatársai egy virág fotózásával, hogy megörökítsék, amint kinyílik. A képek aztán a cég holnaptól előrendelhető órájának, a Watchnak a kijelzőjét gazdagítják. Minden egyes alkalommal, ha megrázzuk a csuklónkat, egy újabb színt és egy újabb képet láthatunk majd rajta.

Szétfotózták ezt a virágot Forrás: AFP/Glenn Chapman

Ugyanezt a virágot akár a (szintén nem olcsó) filmes CGI-technológiával is megrajzolhatták volna, olyan élethű felvételeket lehet készíteni digitálisan, hogy senkinek nem tűnt volna fel, hogy az nem egy valódi virág, csak egy virtuális.

Csúcskamerával vették a medúzát

Egy úszkáló medúzát is egy rendkívül drága Phantom kamerával vettek fel, amely másodpercenként 300 képkockát rögzít 4K-felbontásban. Pedig az óra apró kijelzőjére biztos nem lesz szükség az ultra-HD felbontású, 4096x2304 pixel méretű képekre.

Ahogy bizonyára arra sem volt sok szükség, hogy vagyonokat költsenek a Disney legendás figurájára, Mickey egérre, aki minden egyes másodpercben dobbant egyet a lábával.

Az idő és energia befeketése azonban nem szól másról, mint hogy a prémium érzetet, a kiváltságosoknak járó bánásmódot erősítsék, ahogy az Apple fogalmaz: nagy hangsúlyt fektet minden egyes részlet kidolgozására.

Tizenegy féle témából választhatunk menüt, gondoltak mindenkire Forrás: Apple

Az elképesztő teljesítmény elismerése mellett érdemes megjegyezni, a képek elkészítésébe fektetett energiát akár az akkumulátor tökéletesítésére is fordíthatták volna. Ugyan a cupertinói cég ígéretei szerint 18 órán keresztül bírni fogja az óra töltés nélkül, a korábbi tesztek nem túl biztató képet festettek arról, milyen üzemidőre is számítsunk. Aki pedig százezreket (ha nem milliókat) költ egy hordható kütyüre, az minőséget vár minden téren.

A tavaly szeptemberben bemutatott Apple Watchot holnaptól lehet előrendelni kilenc országban, majd április 24-től vásárolható meg. A legolcsóbb változat is 350 dollár, azaz 95 ezer forint lesz - ez Magyarországon 120-130 ezer forintos árat valószínűsít.