Az Adidas a Spotify-jal tenné élvezetesebbé a futást

eu futás futóverseny
A Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett 10 év - 10 km elnevezésű futóverseny résztvevői Budapesten, a Király utcában 2014. május 11-én MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Az Adidas és a Spotify közös alkalmazása a futási tempónkhoz igazítja a zenét, amit hallgatunk.
Vágólapra másolva!

Futás közben kizökkentheti az embert, ha egy túl lassú zeneszám indul el a telefonjáról: erre a problémára akar megoldást kínálni az Adidas új applikációja, az Adidas go. A cég futóalkalmazása a Spotify zeneszolgáltatását használja, a lejátszott zenék igazodnak a futó aktuális sebességéhez.

Az alkalmazásban vissza is nézhetjük, futás közben miket hallgattunk. Forrás: iTunes

Az app alkalmazkodik a felhasználó zenei ízléséhez is, a korábban hallgatott zenék szerint válogatja ki a következő számokat. Minél többet használjuk az alkalmazást, annál jobban igazodik zenei ízlésünkhöz. Ezen kívül elérhetjük a futóalkalmazásokban szinte kötelező statisztikákat, illetve legutóbbi futásunkat akár meg is oszthatjuk Facebookon, Twitteren vagy Instagramon.

Az Adidas go egyelőre csak iPhone-ra tölthető le, ugyan maga az applikáció ingyenes, a Spotify zenék hallgatásához prémium előfizetés szükséges. Első indítás után egy hét napos prémium próbaidőt kapunk, ennek leteltével vagy az előfizetés mellett döntünk, vagy csak a telefonon tárolt zenéket hallgathatjuk.