Saját appját szivárogtatta ki a Google

google interactive events
Vágólapra másolva!
Még nem készült el az alkalmazás, de kiélesítették az appboltban. Több százan töltötték le. Kérdés, hogy szándékos lépés volt, és kíváncsiak voltak a visszajelzésekre, vagy véletlen nyomtak félre.
Vágólapra másolva!

Kikerült a Google appboltjába az Interactive Events új eseményalkalmazás, amely látszólag félkész állapotban, vélhetően a cég hibájából vált publikussá, pedig arra még nagyon nem érett meg.

Az app a felhasználóknak jelzi is, hogy a most látottak bizalmas információk, a cég berkein belül tesztelik csak a fejlesztést, így akik nem a Google dolgozói, azok nem tudhatnak róla.

Elérhetővé vált a Google appboltjában Fotó: Csanádi Márton - Origo

Jelen állapotában nem lehet túl sok mindent kezdeni az alkalmazással. Indulás után felteszi a kérdést, hogy QR-kóddal akarjuk beolvasni az esemény adatait, vagy pedig begépeljük azt. Ha a szkennelés mellett döntünk, és még nincs telepítve QR-kód-olvasó, felajánlja az installációt.

A képernyőképek alapján még kiderül, hogy az eseményeket a naptárral is szinkronizálhatjuk majd, ahogy értesítéseket is kaphatunk a telefonra, ha elkezdődik egy előadás vagy konferencia. Az app a rendezvény minden egyes adatait - a helyszín interaktív térképe, időpontok, előre egyeztetett találkozók, előadók, jegyzetek, fotók, videók, közösségi oldalak bejegyzései - egy helyre gyűjti össze.

Még alig lehet vele dolgozni Forrás: Origo

Egy ilyen alkalmazás a tömegrendezvényeken, mint akár a barcelonai Mobil Világkongresszus volt nemrég, nagyon hasznos lehet. Ugyanakkor általában a szervezők, így a Google is eddig mindig saját appot adott ki. Jól látható, hogy a tavalyi konferenciához készített program felülete igen hasonló a mostani fejlesztéshez.

El sem készült, de legyen ingyenes

Lehet a cég úgy gondolta, a forráskódot kár lenne csak a saját rendezvényeikhez hasznosítani, közkinccsé teszik, így népszerűsítve egyben saját alkalmazásaikat, mint a Naptár vagy a Google+ közösségi oldal.

A jelenlegi leírás szerint az app csak a Google által szervezett eseményekhez lesz elérhető. A visszajelzések viszont azt mutatják, a felhasználók örülnének, ha más rendezvényeken is alkalmazhatnák, és ingyenes lenne a végleges verzió.