Pultost csinál belőlünk a Google

Vágólapra másolva!
A kereső már azt is megtanulta, hogyan kell elkészíteni különféle koktélokat.
Vágólapra másolva!

A koktélok kedvelőinek szól a Google legújabb funkciója: ha rákeresünk, hogyan készítsünk el egy Manhattant vagy egy Margaritát, a kereső nemcsak az adott ital alapanyagait, de az elkészítés lépéseit is kigyűjti nekünk.

A Google már eddig is ismert rengeteg receptet, a koktélkészítés azonban csak most került be repertoárjába, azonban ez jelen állás szerint csak angolul érhető el. A kereső kigyűjti az összetevőket, leírja az elkészítés menetét, sőt, még azt is, milyen pohárba töltsük ki az italt.

Jól válaszol a kérdésekre

A Google Tudásháló 2012-ben indult. A program lényege, hogy a kereső értelmezi is, mit akarunk megtalálni, és külön kártyákkal lát el egyebek közt közszemélyeket, híres színészeket, énekeseket, az általunk leggyakrabban keresett helyszíneket, filmeket. Ehhez az adatokat nyilvánosan elérhető adatbázisokból, így például a Wikipediáról gyűjti ki, majd mobilon, tableten és PC-n is megjeleníti.

Egy tavaly októberi teszt során 3 ezer kérdést tettek fel a Google, az Apple és a Microsoft virtuális asszisztensének, míg a Google Now 88 százalékát meg tudta válaszolni, addig a Siri csak az 53 százalékát, a Cortana pedig 40 százalékát.