Félnek a számítási felhőtől a magyar cégek

Vágólapra másolva!
A netkapcsolat hibájától és az adatok kiadásától tartanak leginkább.
Vágólapra másolva!

A T-Systems Magyarország tavaly készített kérdőíves felmérést több mint négyszáz cég részvételével a felhőalapú szolgáltatásokról.

Mi lesz akkor, ha nincs internet?

A felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos averziók alapvetően a harmadik félnek való kiszolgáltatottságból adódnak: erős a félelem a külső szolgáltatótól való függőségtől, bizalmatlanság tapasztalható az adatok kezelésével kapcsolatos kérdések miatt - derül ki az eredményekből.

Tartanak az ügyfelek attól is, hogy a felhőben tárolt adatokat nem lehet mindig elérni az internetkapcsolat esetleges hibája miatt. A megkérdezett vállalatok 66 százaléka a felhőszolgáltatások legnagyobb hátrányának az adatkezelés bizalmasságát tartotta.

Nem kell sokat költeni

A megkérdezett vállalatok 45 százaléka a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatban leginkább előnyösnek az alkalmazások magasabb megbízhatóságát és rendelkezésre állását nevezte meg. Második helyre került a válaszadók 40 százalékának válaszával a pozitív szempontok között az, hogy felhőszolgáltatások igénybevételével jelentős beruházási költségek megtakarítását várják az ügyfelek.

A válaszadók egyharmada úgy véli, hogy a felhőből igénybe vett szolgáltatások esetében fontos előny a folyamatosan frissített, karbantartott technológiai háttér, amelyet a szolgáltató saját ügyfeleinek biztosítani tud.


Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.