Okosautóvá alakíthatja meglévő járgányát

Suzuki Swift
"2014 augusztusában eladták a négymilliomodik Suzuki Swiftet azt követően, hogy a Suzuki Motor Corporation a típust „világstratégiai modellként” teremtette újra 2004-ben. A négymilliós szám eléréséhez kilenc évre és kilenc hónapra volt szükség."
Vágólapra másolva!
Akár az elektromos ablakemelőt is vezérli egy utólag beszerelhető kütyü, ami egyben GPS-nyomkövetőként is működik.
Vágólapra másolva!

A Las Vegasban bemutatott, Drone Mobile nevű szerkezetet úgy tervezték, hogy bármilyen meglévő autóba be lehessen szerelni, pedig a hasonló technológiákat általában közvetlenül a gyártóknak szánják kifejlesztőik.

Elvileg egy Suzuki is lehet okos

A Drone Mobile szerkezet tudásától függően 500 és 550 dolláros, tehát 130-150 ezer forintnak megfelelő áron vásárolható meg. Az olcsóbbik szett csak az autó okostelefonról való távvezérlését és nyomkövetését teszi lehetővé, a drágábbik riasztófunkciókkal is rendelkezik.

Okostelefon nyitja és zárja az ajtót Forrás: YouTube



Beszerelését követően az autót iOS-t vagy Androidot futtató okostelefonról és táblagépről lehet távvezérelni. A kütyüvel akár indulás előtt is adhatunk gyújtást az autónak, a központi záras autókat pedig a távolból ki lehet nyitni és be lehet zárni a telefonról. A cég honlapján lévő információk szerint a rendszer manuális váltóval szerelt és dízelmotoros járművekkel is kompatibilis.

A Drone Mobile vezérlése Forrás: YouTube



Ha az ablakemelő elektromos, azt is lehet távirányítással vezérelni, és ha nem hagyományos kulccsal, manuálisan nyílik a csomagtartó, azt is ki tudja kezelni a rendszer.

Csörög a mobil, ha kinyitják az ajtót

A riasztófunkcióval szerelt Drone Mobile esetében a tulajdonos arról is okostelefonján értesülhet, ha bekapcsolt a riasztó: ilyenkor az app azt is megmutatja, hogy mondjuk melyik ajtót nyitották ki. A telefonról ellenőrzésképpen bármikor meg lehet nézni az autó állapotát, és az ajtók zárt állapotát is.



Az alkalmazás GPS-nyomkövetésre is lehetőséget ad 50 és 120 dollár közötti - tehát 14-32 ezer forintnak megfelelő - éves díj ellenében.