Meztelen fotókat szivárogtatott, mégse támogatják

iCloud
Vágólapra másolva!
Több mint egy évtized után lemond a népszerű portál, a 4chan alapítója. A fórumon keresztül szivárogtatták ki egyebek közt Jennifer Lawrence meztelen fotóit is.
Vágólapra másolva!

Christopher Poole, ismertebb nevén Moot még csak 15 éves volt, amikor a 4chant létrehozta. Most, tizenegy évvel később doktori címmel és hatalmas tapasztalattal a háta mögött mond le az elnöki posztról.

Népszerű, mégse támogatják

A 4chan méretei ellenére anyagi gondokkal küszködött: támogatók és befektetők hiányában csak az esetenkénti hirdetésekből és adományokból tartotta fenn magát. Moot gyakran saját pénzből oldotta meg, hogy ne dőljön be, és működjön tovább a fórum.

Az elmúlt tizenegy év alatt több mint 42 milliárd alkalommal tekintették meg az oldalt, a látogatók száma meghaladja az egymilliárdot. Csak az elmúlt öt évben egy stabil 20 millió fő az aktív felhasználók száma.

Itt tették közzé sztárok fotóit

A 4chan fórumán keresztül szivárogtatták ki a hírességek iCloud-fiókjából ellopott adatokat, többek között Jennifer Lawrence és Kirsten Dunst meztelen fotóit. A portálról sokaknak ezért a hackerek, az Anonymous, a mémek jutnak eszükbe, holott, hívta fel a figyelmet Moot, komoly, jelentős beszélgetések is zajlottak a fórumon.