Ha sokat evett, kienged a szuperöv

belty ces öv
Belty az okosöv, ami automatikusan lazít magán
Vágólapra másolva!
A Belty érzékeli, ha egy kicsit is megnő a csípőméret, így egy kiadós vacsora után automatikusan kienged az okosöv.
Vágólapra másolva!

Manapság az okoskütyük korát éljük. Számtalan viselhető eszközt aggathatunk magunkra, többek között például okosórát, okospántot, és úgy néz ki, a nem túl távoli jövőben az övünk is okos lesz.

Még sokakban élénken él az ünnepek alatt elfogyasztott kiadós menük emléke, az Emiota francia startup épp ezen a helyzeten kíván segíteni Belty nevű okosövével, amely érzékeli, ha sokat ettünk, és azonnal lazít magán.

Belty az okosöv, ami automatikusan lazít magán Forrás: AFP/Robyn Beck

A gyorsulásmérővel, giroszkóppal és egyéb apró szenzorokkal ellátott Belty a csípőméret legkisebb változásait is érzékeli, és figyelmeztet, ha például keveset mozgunk, vagy túl sokat ültünk egy huzamban. Emellett a nagyobb étkezések után képes automatikusan kiengedni, vagy edzés után összébb húzódni.

Az öv a hozzá tartozó alkalmazásnak továbbítja az adatokat Bluetoothon keresztül, és különböző statisztikákat is készít belőlük. Ezek alapján tanácsokkal lát el, hogyan lehetünk még egészségesebbek.

A fém prototípus még nagyon nehéz Forrás: AFP/Robyn Beck

Egyelőre kérdéses, hogy mennyire lesz hasznos az okosöv a mindennapokban – az okospántok is főleg a sportolók körében népszerűek A prototípus egy fémcsatból áll, és bőrszíjból, ezen is finomítani kell még, mivel így túl nehéz az öv. Az ára egyelőre nem ismert, a gyártó ugyanakkor csúcskütyüként hivatkozott rá, ami arra utal, hogy a Belty nem lesz olcsó.