A Google már az egész lakást irányítja

nest google termosztát
A Nest rendszerével lassan a háztartás összes eszközét lehet irányítani
Vágólapra másolva!
A Nest rendszere a háztartás összes eszköze felett átveheti az irányítást - a megállapodások fokozatosan lépnek életbe a következő fél évben.
Vágólapra másolva!

A Google tulajdonában álló Nest rendszere a tervek szerint a háztartásban található szinte összes eszközt vezeték nélküli kapcsolaton keresztül fogja irányítani: az ajtózártól kezdve a világításon át a függönyökig. Ez idáig a Nest családba egy okostermosztát, illetve egy szén-monoxid- és füstérzékelő tartozott.

A Nest rendszerével lassan a háztartás összes eszközét lehet irányítani Forrás: AFP/George Frey

A kompatibilis eszközök száma a hat hónapos "Works with Nest" program keretében egyre bővül: a listán már olyan nagy gyártók is szerepelnek, mint a Philips, az LG, a Whirlpool és az okosóra-gyártó Pebble.

A 15 óriáscéggel kötött megállapodás nyomán új funkciókkal bővül a Nest: így például a termosztát kompatilbilis lesz az intelligens ajtózárral, és kikapcsolja a fűtést, ahogy kiléptünk a lakásból, míg a füstjelző a Philips okos-villanykörtéinek villogtatásával tudja felhívni a figyelmet az esetleges veszélyre. Ugyanígy ha hazaértünk, a Whirlpool intelligens háztartási eszközei halk üzemmódba kapcsolnak.

A partnerség fokozatosan lép életbe, a különböző gépeket és eszközöket a Nest alkalmazásával tudjuk majd kezelni.