Új böngésző készül a Windows 10-hez

Windows 10
Lehet tömzsi is
Vágólapra másolva!
Nem öli meg az Internet Explorert a Microsoft, de Spartan néven egy Firefoxra hasonlító, fürge böngészőt fejleszt.
Vágólapra másolva!

A ZDNet beszámolója szerint a várhatóan 2015-ben megjelenő Windows 10-hez egy új, jelenleg Spartan kódnevet viselő böngészőt fejleszt a Microsoft. A hírportál szerint ez leginkább a Chrome-ra és a Firefoxra fog hasonlítani, nem pedig az Internet Explorerre.

Ha a pletykák igazak, az új böngésző ugyanazt a szoftvermotort használja majd, mint az Internet Explorer, de fürgébb lesz, és ugyanúgy lehet majd bővítményeket pakolni rá, mint a Chrome-ra és a Firefoxra. Ez az Internet Explorernek nem erőssége.

Dupla böngésző lesz az új Windowsban?

A Windows 10 várhatóan az Internet Explorer 11 és a Spartan böngészőt egyaránt tartalmazni fogja, legalábbis az operációs rendszer hagyományos PC-kre szánt változata. Erre azért van szükség, hogy a Windows 10 visszafelé is kompatibilis maradjon, így például az Explorerre optimalizált oldalak is tökéletesen elérhetők maradjanak alóla.

A Spartanból táblagépre és okosmobilra is elérhető verzió is készül - ha a ZDNet információi valósak. Az új böngésző már január 21-én bemutatkozhat, amikor a cég a készülő Windows 10 új funkcióit fogja demonstrálni, de lehet, hogy csak későbbi tesztverziókban debütál.