Kamikaze drónokat tesztelt Irán

irán drón hadsereg gyakorlat
Vágólapra másolva!
Hadgyakorlat keretében tesztelte Irán az öngyilkos drónt, avagy a “mobilbombát”, amelyet arra terveztek, hogy belerohanjon ellenséges célpontokba, és felrobbantsa magát.
Vágólapra másolva!

Kamikaze drónt tesztelt Irán a stratégiai fontosságú Hormuz-szorosnál tartott nagyszabású hadgyakorlat keretében. Nemcsak légi, hanem tengeri és szárazföldi műveleteket is végrehajtottak egy több mint 500 ezer négyzetkilométeres területen.

Irán "öngyilkos drónként" hivatkozott a szerkezetre, kérdés, hogy ezalatt pontosan milyen pilóta nélküli repülőgépet ért a perzsa állam. A képek tanúsága szerint a drón kicsi, akár még a karácsonyfák alá is beférne.

Kamikaze drónt tesztelt Irán Forrás: --

A konzervatív Kayhan "Yasir"-nak nevezte a drónt, más iráni hírportálok pedig Raad 85-ként hivatkoztak rá. A Yasirt tavaly filmezték le először, állítólag 10 órán keresztül képes repülni, és 360 fokos szögben veszi fel környezetét. Elemzők szerint az amerikai ScanEagle módosított változata.

A Raad drónt pedig arra tervezték, hogy kamikazeakciókat hajthassanak végre vele: nekirepül az ellenségnek, majd a drón robbanófeje működésbe lép, hatalmas pusztítást hagyva maga után. Az iráni hadsereg főparancsnoka csak "mobilbombának" hívja: egy okostelefonnal vezérelve akár légi, tengeri és szárazföldi célpontok ellen is bevethetik.

Feladata az ellenséges célpontok levadászása Forrás: --

Az OzoneNetwork TV Magyarországon elsőként készített négyszer 50 perces dokumentumfilmet drónokkal. A Magyarország madártávlatból című sorozat karácsonykor került képernyőre, a forgatás kulisszatitkait itt lehet megnézni.