Már készül az új Nintendo Wii

konzolvásárlás 2014 wii u
Customers play with Nintendo's videogame console Wii U at an electronics shop in Tokyo on July 30, 2014. Japanese videogame giant Nintendo posted a 97 million USD quarterly net loss, with higher costs tied to sales of its Wii U console digging into its bottom line while sales weakened. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Ezt a Super Mario játékok atyja pletykálta el. Idő előtt hozhat ki új játékgépet a Nintendo, de túl sok konkrétum még nem ismert a tervekről.
Vágólapra másolva!

A Guardian szerint a Nintendo már egy új játékgépen dolgozik: a japán gyártó 2006-ban dobta piacra a mozgásérzékelős vezérlése miatt világsikernek számíti Wii konzolt, annak utódja, a két éve kapható Wii U eladásai nem igazán hozzák az elvárásokat.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a vállalat már a Wii U utódján dolgozik: ezt Mijamoto Sigeru, a Nintendo játéktervező részlegének vezetője, a Super Mario és Donkey Kong játék fejlesztője nyilatkozott egy interjúban.

Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno



Az Associated Press újságírójának Mijamoto elmondta, hogy a vállalatnál egy külön csoport foglalkozik a Wii U utódjának fejlesztésén, bár az erőforrások többségét még a Wii U-ra készülő játékokra fordítják.

Bár ez a készülék is speciális, táblagéphez hasonló vezérlővel rendelkezik, jóval kevesebb, csupán hétmillió darab fogyott belőle, mint a rivális Xbox One és Playstation 4 konzolokból, amelyekből 10 és 13 millió darab talált már gazdára világszerte. Szakértők szerint a Wii U legnagyobb problémája az volt, hogy megjelenésekor nem volt elérhető hozzá elég sok népszerű, újszerű játék.