Már dalszövegeket is ismer a Google

Google dalszöveg
Vágólapra másolva!
Már dalszövegeit is megjelenít a Google keresője, ám egyelőre csak a legismertebb dalokkal boldogul. A cég a Play áruházba tereli a netezőket.
Vágólapra másolva!

A Verge beszámolója szerint a Google kereső bizonyos zeneszámok esetében már közvetlenül listázza a dalszövegeket. Ez azt jelenti, hogy ezek elolvasásához nem kell rákattintani egyetlen honlapra sem, az információ magán a Google.com-on jelenik meg.

Egyelőre még közel sem teljes a kereső tudása, rengeteg ismert dalt nem ismer a rendszer, ezek szövegeit csak a szokásos módon, más honlapokon keresztül lehet elérni. Az iTunes toplistájának első tíz helyezettjéből az új funkció csak egyetlen dal szövegét listázza.

A hírportál szerint a funkció egyelőre azoknál a felhasználóknál érhető el, akik a keresőt a "US English", vagyis amerikai angol nyelvű felülettel használják, de később bárki számára elérhető lesz.

A dalszövegek alján lévő link egyébként a Google Play áruházba vezeti az internetezőket, akik vagy előfizethetnek a cég zeneszolgáltatására, vagy megvásárolhatják az adott dalt. A dalszövegek megtekintéséhez nincs szükség vásárlásra. Az újítás a cég Knowledge Graph, vagyis tudásgrafikon nevű technológiával vált elérhetővé, amely többek közt történelmi személyiségek, események vagy városok, országok neveire rákeresve szolgál közvetlen információkkal.



Így listázza a Google a dalszöveget is Forrás: Google