Saját dróntérképet készíthet az appal

maps made easy térkép
Hihetetlen részletesek a térképek
Vágólapra másolva!
A Maps Made Easy alkalmazással saját térképet készíthet drónfotókból. Hússzor részletesebb lesz, mint a Google Térkép.
Vágólapra másolva!

Hiperrealisztikus online térképet készíthet a Maps Made Easy alkalmazással, amelybe bárki feltöltheti légi felvételeit, amelyet drónnal készített. A térkép közösségi alapon bővül: a felhasználók a megosztott fotókból készítenek interaktív térképet - ez sokkal precízebb, felbontása pedig messze kenterbe veri a legtöbb cég saját fejlesztését, legyen az a Google, a Microsodt vagy az Apple térképe.

Hihetetlen részletesek a térképek Forrás: Maps Made Easy

Az app fejlesztői szerint a szoftverrel "akár hússzor akkora felbontású térkép" készíthető, mint amilyet jelenleg a Google Térkép kínál. Az alkalmazás az önjelölt kartográfusok mellett a kutatók, üzletemberek, vagy a szállítmányozás területén dolgozók számára is hasznos.

A feltöltés nem ingyenes: ugyanakkor körülbelül 25 ezer négyzetméter után mindössze 15 dollárt, azaz 3700 forintot kell fizetni.

Hússzor részletesebb mint a Google Térkép Forrás: Maps Made Easy

Adományból jött létre a projekt

Drones Made Easy nevű amerikai startup hihetetlen részletességű online térképek összeállításán dolgozik. A céget a légi felvételek készítésével foglalkozó fotós, Tudor Thomas alapította. Idén augusztusban 30 ezer dollárt gyűjtött a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon az app megalkotására.

Az OzoneNetwork TV Magyarországon elsőként készített négyszer 50 perces dokumentumfilmet drónokkal. A Magyarország Madártávlatból c. sorozat karácsonykor kerül képernyőre, a forgatás kulisszatitkait itt lehet megnézni:http://madartavlat.postr.hu/a-legtutibb-hely-budapestentitkos-mozi-az-erzsebet-hidban/