Új szűrők az Instagramon két év után

instagram filter szűrő facebook fotó
A normál verzió és az öt új szűrő: nálunk a Ludwig a kedvenc
Vágólapra másolva!
Bővítette a szűrők tárát az Instagram. Sokkal szebb és személyre szabhatóbb lett a felület.
Vágólapra másolva!

Megreformálta a fotófeltöltést az Instagram. Öt új szűrőt adott hozzá a kínálathoz, melyekkel alakíthatjuk fotóinkat. A Crema, Slumber, Ludwig, Aden és Perpetua névre keresztelt szűrők a lista legelején jelennek meg, amint frissült az alkalmazás.

Intelligens lett maga a szűrők kezelése is: a felhasználó alakíthatja a szűrők sorrendjét, hogy melyiket szeretné elől látni, és melyiket használja kevésbé. Ahogy akár el is rejthet egy szűrőt, ha azt szinte soha nem veszi igénybe. A lista végén jelent meg egy beállítások gomb, erre bökve lehet személyre szabni a szűrők megjelenését.

A normál verzió és az öt új szűrő: nálunk a Ludwig a kedvenc Forrás: Origo

Maguk az ikonok is átalakultak: szép, új képek fogadnak, a szűrő nevének kezdőbetűjével a közepén - a kialakítás eléggé hasonlít a VSCO Cam képszerkesztő app felületéhez. Bár elvileg iPhone és androidos készülékekre is kidobták a frissítést, saját tapasztalataink szerint még csak az almásoknak érhető el az újítás.

Központban a fotózás

Az Instagram utoljára 2012 decemberében adott hozzá új szűrőket: akkor jelent meg kínálatban a Mayfair és a Willow. A mostani frissítéssel 24-re nőtt a szűrők száma az appban.

A fotómegosztás központi kérdés a közösségi oldalak számára, a Facebook szintén alakított a folyamaton: immár automatikusan, egy csúszka segítségével javíthatjuk feltöltendő képeinket.