Automatikusan javítja fotóinkat a Facebook

szelfi facebook fotó
Szelfiznek mobillal
Vágólapra másolva!
Mostantól nem kell szűrőkkel babrálnia a Facebookon, ha egy fotót tölt fel: a közösségi oldal automatikusan megszépíti azt.
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk profi fotósok, de a mobileszközöknek köszönhetően mégis szinte már mindenki készít képeket, és általában meg is osztja azt valamelyik közösségi oldalon. A Facebook ezt a folyamatot megkönnyítendő egy új segédeszközt vezetett be a fotók feltöltéséhez, a rendszer automatikusan javítja a kép minőségét annak feltöltése előtt.

Az algoritmus gyorsabb, mint a szűrők

Annyi beleszólást azért enged a felhasználónak, hogy egy csúszka segítségével dönthet róla, mennyire alakítsa át a portál a fotót, vagy esetleg maradna az eredeti, módosítatlan verziónál. Így például egy rossz fényviszonyok között készült fotót egy húzással feljavíthatunk, hogy látszódjanak a rajta lévő személyek.

Megújította a fotó feltöltést a Facebook Forrás: Facebook

Az algoritmus egyértelműen gyorsabb és szebb megoldást kínál, mintha szűrőkkel kéne babrálni. Ugyanakkor biztosan lesznek olyan felvételek, melyek magukban is megállják a helyüket. A szolgáltatást egyelőre csak iPhone és iPad készülékeken indította el a Facebook, de hamarosan megérkezik androidos eszközökre is.

Hogy ne posztoljunk részegen

A fotómegosztás az összes közösségi oldal szívügye lett: épp egy hete szivárgott ki, hogy a Facebook olyan intelligens asszisztens fejlesztésén fáradozik, amely megóvná a felhasználókat, hogy részegen posztoljanak ki kínos vagy píkirt képeket.

A Google+ egy éve ugyanilyen automatikus rendszert vezetett be a fotók feltöltéséhez, mint most a Facebook. A Twitter nemrégiben alakította át a fotófeltöltési folyamatot, az Instagram pedig 5 új szűrővel örvendeztette meg a közösséget.