Windowson is futni fognak a mobilos appok

Windows 10 desktop
Vágólapra másolva!
A Microsoft egységes appboltot indít mobilra, táblagépre és PC-re - Windows 10 és Windows Phone szoftver alatt is elérhetőek lesznek az alkalmazások. A HTC újabb csempés mobilt fejleszthet.
Vágólapra másolva!

Újabb tesztverzió szivárgott ki a készülő Windows 10-ről. Az egyik képernyőfelvételen a HTC okostelefonokra írt Make More Space nevű alkalmazás látható - ez pedig arra utal, hogy a Microsoft összevonja appboltjait. Így a felhasználók akár PC-re is tudják majd telepíteni a Windows Phone mobilszoftverre fejlesztett alkalmazásokat.

Make More Space app Windows 10 alatt Forrás: Phone Arena

A kép egyben azt az értesülést is erősíti, miszerint a HTC egy Windows 10 szoftvert futtató mobilkészülék fejlesztésén dolgozik. A Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy más gyártókat is bevonjon csempés mobilok fejlesztésébe.

Így nézhet ki a HTC Hima kijelzője Forrás: nowhereelse.fr

Egy korábban napvilágot látott hír szerint a HTC új, Hima kódnévre keresztelt (avagy a One M9) okostelefonjából androidos és windowsos változatot is piacra dob majd. Ha igaz a pletyka, egy 5,2 colos készüléket fejlesztenek, illetve egy nagyobb (Hima Ultra vagy One Max) tepsimobilt.

A Hima vagy One M9 5,2 colos kijelzőt kap Forrás: nowhereelse.fr

A szakértők szerint a Windows Phone és a Windows 10 áruházak összevonása racionális lépés lenne, hiszen lehetővé tenné a Microsoft számára, hogy a jelenleginél nagyobb alkalmazáskínálattal próbálja megnyerni magának a vásárlókat.

Egyetlen Windows mind felett

Satya Nadella még júliusban jelentette be, hogy a Microsoft a Windows összes különböző változatát egyetlen közös operációs rendszerré vonja össze, amelyet egyetlen nagy csapat fejleszt. Jelenleg a Windowsból külön verzió fut a számítógépeken (Windows 7 és 8), külön az Xbox konzolon, és egy harmadik az okostelefonokon (Windows Phone). Létezik egy negyedik, Windows RT nevű szoftver is, ezt mobilprocesszorral szerelt kompakt táblagépekre szánták, de sikertelensége miatt egyre inkább eltűnőben van.

Windows 10 fejlesztői verziója Forrás: Origo

A cég még októberben mutatta be a szoftver fejlesztői verzióját, amely várhatóan jövő év közepén kerül a boltokba.