Kiderült, melyik tablet törik össze a legkönnyebben

2014.12.14. 12:14

A Microsoft szupergépével és az iPad Air 2-vel hímestojásként kell bánni, a Galaxy Tab S-sel nem.

A SquareTrade nevű, kibővített garanciális szolgáltatásokat nyújtó brit cég töréstesztnek vetette alá a tíz különféle táblagépet. A tesztek során rövid időre víz alá is merítették a készülékeket, hiszen ez is az egyik jellemző sérülési lehetőség, amelynek az otthonokban ezek a kütyük ki vannak téve.

Nem a vízálló lett a legjobb

A videó összegzéséből kiderül, hogy a nagyobb - 9-10 colos - méretű és súlyú tabletek jóval könnyebben törnek a kompakt típusoknál. Ez persze nem okozott túl nagy meglepetést.

Bár a teszten a Sony vízálló Xperia Z3 táblagépe is szerepelt, mégsem ez bizonyult a legstrapabíróbb eszköznek, hanem a Samsung Tab S készülékének 8.4 colos változata.  A Sony készüléke valóban vízálló, de a szakértők szerint csúszós hátlapja miatt nagyobb a kockázata annak, hogy leessen mondjuk az asztalról.

Az ön tabletje túlélné, ha leejtenék?Forrás: --

Az olcsó tablet is lehet masszív

Az olcsó készülékek közül az Asus Memo Pad 7 lett a nyerő, ez is túlélte a vízbe mártást és a leejtést.
A brit piacon kapható Tmax 9 HD nevű olcsó készülék már nem volt ilyen szerencsés: a vízben azonnal működésképtelenné vált. Egy másik példánya pedig több darabra esett szét a leejtési próbán.Az Apple kisebbik tabletje, iPad Mini 3 túlélte a leejtést és a vízbe merítést is.

Ripityára tört a Microsoft szupergépe

Legrosszabbul a Microsoft  - itthon még nem kapható - Surface Pro 3 táblagépe szerepelt, a Windows 8.1-es táblagépének ugyanis hatalmas, 12 colos képernyője van, és nehéz, majdnem 800 grammot nyom.  Nem csoda, hogy ripityára tört a képernyője a leejtés során, a fürdő után pedig kritikus rendszerhibákat jelzett.

Így végezték a töréstesztet

Nem élte túl a kínzást a Samsung Note Pro 12.2-es óriástablet is: ugyan a leejtés után még működött, a víz hatására elsötétült a képernyője.

A Google Nexus 9 túlélte az ejtési tesztet, ám a vízbe merítés után elromlott a vibramotorja és egyes fontos funkciói is működésképtelenné váltak. A Samsung Tab S 10.5 és a 9,7 colos iPad Air 2 túlélte a merítést, ezek a nagy táblagépek viszont összetörtek a leejtés során.


A SquareTrade tartóssági ranglistájának eredményei:

1.    Samsung Tab S 8.4:         3,3 pont (strapabíró)
2.    Asus Memo Pad 7:         3,5 pont (strapabíró)
3.    Sony Xperia Z3:         4 pont (közepesen strapabíró)
4.    iPad Mini 3:             4,4 pont (közepesen strapabíró)
5.    Nexus 9 :             4,5 pont (közepesen strapabíró)
6.    Samsung Note Pro 12.2:     5,1 pont (közepesen strapabíró)
7.    Samsung Tab S 10.5:         6 pont (közepesen strapabíró)
8.    iPad Air 2:             6,1 pont (közepesen strapabíró)
9.    Surface Pro 3:             7,6 pont (törékeny)
10.    TMAX 9 HD:             8,2 pont (törékeny)