Kiderült, melyik tablet törik össze a legkönnyebben

tabtor
Vágólapra másolva!
A Microsoft szupergépével és az iPad Air 2-vel hímestojásként kell bánni, a Galaxy Tab S-sel nem.
Vágólapra másolva!

A SquareTrade nevű, kibővített garanciális szolgáltatásokat nyújtó brit cég töréstesztnek vetette alá a tíz különféle táblagépet. A tesztek során rövid időre víz alá is merítették a készülékeket, hiszen ez is az egyik jellemző sérülési lehetőség, amelynek az otthonokban ezek a kütyük ki vannak téve.

Nem a vízálló lett a legjobb

A videó összegzéséből kiderül, hogy a nagyobb - 9-10 colos - méretű és súlyú tabletek jóval könnyebben törnek a kompakt típusoknál. Ez persze nem okozott túl nagy meglepetést.

Bár a teszten a Sony vízálló Xperia Z3 táblagépe is szerepelt, mégsem ez bizonyult a legstrapabíróbb eszköznek, hanem a Samsung Tab S készülékének 8.4 colos változata. A Sony készüléke valóban vízálló, de a szakértők szerint csúszós hátlapja miatt nagyobb a kockázata annak, hogy leessen mondjuk az asztalról.

Az ön tabletje túlélné, ha leejtenék? Forrás: --

Az olcsó tablet is lehet masszív

Az olcsó készülékek közül az Asus Memo Pad 7 lett a nyerő, ez is túlélte a vízbe mártást és a leejtést.
A brit piacon kapható Tmax 9 HD nevű olcsó készülék már nem volt ilyen szerencsés: a vízben azonnal működésképtelenné vált. Egy másik példánya pedig több darabra esett szét a leejtési próbán.Az Apple kisebbik tabletje, iPad Mini 3 túlélte a leejtést és a vízbe merítést is.

Ripityára tört a Microsoft szupergépe

Legrosszabbul a Microsoft - itthon még nem kapható - Surface Pro 3 táblagépe szerepelt, a Windows 8.1-es táblagépének ugyanis hatalmas, 12 colos képernyője van, és nehéz, majdnem 800 grammot nyom. Nem csoda, hogy ripityára tört a képernyője a leejtés során, a fürdő után pedig kritikus rendszerhibákat jelzett.

Így végezték a töréstesztet

Nem élte túl a kínzást a Samsung Note Pro 12.2-es óriástablet is: ugyan a leejtés után még működött, a víz hatására elsötétült a képernyője.

A Google Nexus 9 túlélte az ejtési tesztet, ám a vízbe merítés után elromlott a vibramotorja és egyes fontos funkciói is működésképtelenné váltak. A Samsung Tab S 10.5 és a 9,7 colos iPad Air 2 túlélte a merítést, ezek a nagy táblagépek viszont összetörtek a leejtés során.


A SquareTrade tartóssági ranglistájának eredményei:

1. Samsung Tab S 8.4: 3,3 pont (strapabíró)
2. Asus Memo Pad 7: 3,5 pont (strapabíró)
3. Sony Xperia Z3: 4 pont (közepesen strapabíró)
4. iPad Mini 3: 4,4 pont (közepesen strapabíró)
5. Nexus 9 : 4,5 pont (közepesen strapabíró)
6. Samsung Note Pro 12.2: 5,1 pont (közepesen strapabíró)
7. Samsung Tab S 10.5: 6 pont (közepesen strapabíró)
8. iPad Air 2: 6,1 pont (közepesen strapabíró)
9. Surface Pro 3: 7,6 pont (törékeny)
10. TMAX 9 HD: 8,2 pont (törékeny)