A kivándorolt magyaroknak indítottak mobilszolgáltatást

Vágólapra másolva!
A NordTelekom tarifájával olcsón hívhatok az Angliába vándorolt magyarok mobiljai itthonról.
Vágólapra másolva!

A magyar tőzsdén is jegyzett cég pénteken indította be új szolgáltatását, amellyel az Egyesült Királyságban dolgozó több százezer magyart célozza. A cég szerint a szolgáltatás egyszerűbbé és olcsóbbá teszi az itthon maradt ismerősökkel és rokonokkal való kapcsolattartást.

Britek és magyarok is jó áron hívhatják

Számukra olyan mobiltelefonos előfizetést kínál, amelynél egy SIM-kártyához két hívószám - egy brit és egy magyar - is tartozik, hogy Magyarországról és az Egyesült Királyságból is kedvező áron lehessen felhívni.

A kártyákat a NordTelekomtól online lehet rendelni, de a tervek szerint kétszáz brit, magyar élelmiszereket árusító boltban is árusítani fogják. Az előfizetés egyenlegét a brit PayPoint hálózatában, illetve interneten keresztül lehet, és kétnyelvű ügyfélszolgálatot is indított a társaság.

Nem kell fizetni a hívások fogadásáért

A cég szerint a szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy a NordTelekom Mobile szolgáltatást használókat úgy lehet magyar hívószámon - magyar vezetékes percdíjakhoz hasonló tarifával - felhívni, hogy a hívások fogadásáért a kinti ügyfélnél nem számítanak fel percdíjat - ahogy azt a hagyományos roaming esetében teszik a szolgáltatók. Okostelefon és wifikapcsolat birtokában a cég egy Reenger nevű appon keresztül a Skype-hoz hasonló ingyenes hívásokat is biztosít ügyfelei számára.

A NordTelekom piackutatása szerint az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok többsége kikapcsolva tartja magyar mobilját, és nagyon magasnak tartja a roamingdíjakat.