Egy méterről dobálhatjuk az iPhone-t és az iPadet

iPhone-tok
Vágólapra másolva!
Ha kijelzővel zuhannak az aszfaltra, azt is ki kell bírniuk a legújabb hivatalos tokokban.
Vágólapra másolva!

A korábbinál jobban kell óvnia a sérülésektől az iPhone és iPad készülékeket az ezekhez készülő tokoknak - számolt be a 9to5Mac.

Egy méteres zuhanás ellen véd

A néhány hónapja bevezetett új előírások értelmében csak azok a tokok viselhetik a "Made for iPad/iPhone" megjelelölést - ezt az Apple-től licencelhetik a gyártók -, amelyek képesek megvédeni az Apple telefonjait és táblagépeit akkor is, ha azokat egy méterről szilárd, kemény felületre ejtik.

A blog úgy tudja, hogy az előírások értelmében úgy kell kialakítani a tokokat, hogy azok akkor is megóvják a készüléket, ha az képernyővel lefele zuhan mondjuk az aszfaltra.

Az Apple egyik gyári iPhone-tokja Forrás: Apple



Ezt a kiegészítők gyártói kétféleképpen oldhatják meg: vagy kihajtható, a képernyőt teljes egészében védő kivitelt készítenek, vagy a tok széleit úgy tervezik, hogy azok a kijelző síkjábóll kiemelkedjenek - az Apple elvárásai szerint legalább 1 milliméterre.

A veszélyes anyagokat is tiltják

A 9to5Mac szerint az új előírások számos egészséget károsító anyag, többek közt a műanyaggyártás során alkalmazott ftalátok alkalmazását is tiltja a kiegészítők esetében.