Kínai gyártóé a világ legvékonyabb okosmobilja

Vivo X5Max
Vágólapra másolva!
A Vivo X5Max csupán 4,75 milliméter vastag. De a kamerája ennek is kitüremkedik a hátlapból.
Vágólapra másolva!

Bár túl sok értelme nincs az okostelefonok további vékonyításának, tovább folytatódik a harc a világ legvékonyabb okostelefonjának címéért. A versenybe a kínai Vivo is beszállt.

A cég szerdán bemutatott új készüléke, a Vivo X5Max a legvékonyabb pontján alig 4,75 mm vastag, és ezzel – legalábbis pillanatnyilag – a világ legvékonyabb mobiltelefonja. Az 5,5 hüvelykes kijelzővel és nyolcmagos Snapdragon 615-ös lapkával felszerelt készülék beépített kamerája egy kicsit ki is türemkedik a hátoldalából 2 milliméterre. Az Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató készülék kijelzője full-HD felbontású, memóriája 2 gigabájtos, az adatok raktározására pedig 16 gigabájt memória szolgál.

Vivo X5Max Forrás: Vivo



A 13 megapixeles hátlapi kamerája teljesíti a mai elvárásokat, ám 2000 milliamperórás akkumulátora ugyan nem a legerősebb a mezőnyben, de egy ennyire vékony készülékbe nem is igen lehetett volna nagyobb telepet beépíteni. A Vivo X5Maxot péntektől lehet megvenni Kínában nagyjából 120 ezer forintos áron.

Jelenleg a legvékonyabb okostelefonok közé tartozik az Oppo R5-ös kínai okosmobil, ami 4,85 milliméter vastag, a tavalyi rekorder Huawei Ascend P7-es vastagsága pedig 6,6 milliméter. A Samsung kompakt Galaxy A5 mobilja 6,7 milliméter, az iPhone 6 pedig 6,9 milliméter vastag.