Ellentámadásba lendült a Sony

sony hacker film
Két hete a Sony Pictures került a hackerek célkeresztjébe
Vágólapra másolva!
A Sony túlterheléses hackertámadással bombázza a torrentoldalakat, hogy a tőle ellopott mozifilmek ne szivárogjanak ki - vagy legalább ne terjesszék azokat.
Vágólapra másolva!

A Sonyt érzékenyen érintette, hogy több mint két hete hackertámadás érte szervereit, melynek során bizalmas adatokat - üzleti dokumentumokat, céges e-maileket, hollywoodi sztárok társadalombiztosítási számait és bemutatásra váró filmeket - töltöttek le a cég szervereiről.

Úgy tűnik, most ellentámadásba lendültek, és a hackerek módszereit is felhasználva próbálják elejét venni annak, hogy a filmek kiszivárogjanak a netre, vagy illegálisan terjesszék őket.

Lassítják a letöltést

Az Amazon Web Services adatközpontjain keresztül klasszikus túlterheléses (DDoS) támadásokkal próbálják lassítani azoknak a torrenteknek a letöltési sebességét, amelyek a szervereikről ellopott fájlokat tartalmazzák. Igen ám, csakhogy az adatok megosztói hamar rájöttek a turpisságra, és egy ügyes trükkel visszaverték a támadást.

Egy állami rendszer sem élné túl

A Sony Pictures elleni támadás elkövetői annyira profik voltak, hogy a cég internetes védelmének kilencven százalékát sikerült semlegesíteniük, mondta az FBI kiberbűnözés elleni központjának vezetője. Joe Demarest hozzátette: egy hasonló akció akár a kormányzati rendszerekre nézve is fenyegetést jelentene.

Észak-Koreára utal minden jel

Egyre több jel utal arra, hogy egy észak-koreai csoport állhat a támadás hátterében. A Guardians of Peace által bevetett vírust koreai nyelven írták, módszereik is az ázsiai diktatúra kiberkalózaira vallanak. Kim Dzsong Un kormánya ennek ellenére tagadja, hogy bármi köze lett volna az akcióhoz.