A jövő moziját építi a Dolby

Dolby cinema supermozi
Hollandiában nyílik az első szupermozi
Vágólapra másolva!
Az első szuper képminőséget nyújtó Dolby Cinemát még a hónapban megnyitják Hollandiában.
Vágólapra másolva!

Az IMAX-hálózathoz hasonló élményt és képminőséget nyújtó óriásvásznas csúcsmozi-hálózatot épít a Dolby. Az első Dolby Cinemát még a hónapban belül megnyitják Hollandiában: igaz, saját vetítőiket csak jövő tavasszal tudják beüzemelni, addig 4K-felbontású lézerprojektorokat használnak majd.

A cég szakemberei évek óta dolgoznak a Dolby Vision-technológián, amely - a nagy dinamikatartományú (HDR) videóknak és egy szigorúan titkos saját fejlesztésüknek köszönhetően - állítólag minden ma kapható képfeldolgozási technológiánál valósabb és kontrasztosabb képet garantál.

Hollandiában nyílik az első szupermozi Forrás: Dolby

A vállalat azt tervezi, hogy a következő években több hasonló mozit is nyit Európában és az Egyesült Államokban. Persze, ehhez előbb az üzemeltetőket és a stúdiókat is meg kell győzniük: előbbieket arról, hogy szálljanak be az építési költségekbe, utóbbiakat pedig hogy Dolby-kompatibilis formátumban forgassák le filmjeiket. Más szóval be kell bizonyítaniuk, hogy a technológia egyben működő üzleti modell, és jobb képminőséget garantál, mint az IMAX.

Dolby cinema supermozi Forrás: Dolby

A Hollywood Reporter úgy tudja, a Disney lehet az első stúdió, amelyik használni kezdi a technológiát. Nem lehetetlen, hogy a Star Wars VII-et már hiperrealisztikus Dolby Vision-minőségben izgulhatjuk végig. A Dolby nem közölte, mennyi lesz a jegy az új termekben, a holland mozi tulajdonosa szerint viszont 18 dollár lesz fejenként a szokásos 12,5 dollár helyett. Hasonló árazásra számíthatunk, mint az IMAX-termek esetén.