Új üzenőprogram a Skype atyjától

A Wire app
Vágólapra másolva!
A Wire elvileg a rivális appok előnyeit ötvözi. Androidra és iOS-re is letölthető.
Vágólapra másolva!

Janus Friis, a Skype egyik alapítója néhány veterán technológiai szakemberrel közösen új üzenőappot készített. Az iOS-en, Androidon és OSX-en használható Wire-be a versenytársak alkalmazásainak legjobb funkcióit építették be: lehetővé teszi többek között, hogy a felhasználók szinkronizálják a beszélgetéseiket, felhívják egymást, csoportos csevegést indítsanak és megosszák egymással a SoundCloudon lévő zenéket.

A Wire app Forrás: Origo


„Azért döntöttem úgy, hogy beszállok a Wire-be, mert ez egy teljesen új fejlesztés. Több puszta alkalmazásnál” – mondta Friis a Guardiannek. A vállalkozó szerint itt volt az ideje, hogy létrehozzák a lehető legjobb kommunikációs eszközt, amely „egyszerre gyönyörű és jól használható” – írja a Verge.

A Wire az Opus nevű hangkódoló technológiát használja, ami fejlesztői szerint kivételes hangminőséget garantál. Az alkalmazás egyetlen valódi fogyatékossága, hogy egyelőre nem alkalmas a videohívások bonyolítására, de Jonathan Christensen, a cég vezérigazgatója sietett mindenkit megnyugtatni, hogy a fejlesztőik már ezen a funkción is dolgoznak.