Kiakasztotta a YouTube számlálóját a Gangnam Style

psy gangnam style video
Kiakasztotta a YouTube nézettségmérőjét Psy klipje
Vágólapra másolva!
Rekordot döntött Psy videoklipje, a Gangnam Style: több mint kétmilliárdszor töltötték le.
Vágólapra másolva!

Psy, Dél-Korea legnépszerűbb rappere 2012-ben töltötte fel a YouTube-ra Gangnam Style című klipjét. A videó minden letöltési rekordot megdöntött - olyannyira, hogy a YouTube nézettségi korlátját is meg kellett változtatni miatta.

A Gangnam Style-t a cikk írásáig 2 155 246 273 alkalommal töltötték le. Annyira sikeres volt, hogy a videómegosztó oldal vezetői úgy döntöttek, megemelik a nézettségi korlátot: egészen pontosan 9 223 372 036 854 775 808-re. Igen, kilenctrillió-kétszázhuszonhárombilliárd-háromszázhetvenbkétbillió-harminchatmilliárd-nyolcszázötvennégymillió-hétszázhetvenötezer-nyolcszáznyolcra.

Kiakasztotta a YouTube nézettségmérőjét Psy klipje Forrás: Origo

A YouTube számlálója eddig egy 32-bites integert használt: ez a szám határozza meg a számítógépes rendszerekben tárolható és kezelhető legnagyobb és legkisebb szám értékét. "Sosem gondoltuk volna, hogy egy videót a 32 bites integernél nagyobb számban nézzenek meg...de aztán megjelent Psy" - írta a YouTube közleményében, hozzátéve, hogy december 1-én kénytelenek voltak átállni a 64 bites integerre.