Az ónos eső miatt nem lehet tévézni

Vágólapra másolva!
Két régióban nem lehet fogni a MinDig TV-t. Gerecsén a Vodafone szolgáltatásaiban van zavar.
Vágólapra másolva!

Az antennával fogható digitális tévészolgáltatást, a MinDig TV-t szolgáltató Antenna Hungária az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a Gerecse és a Nagy-Hideg-hegy közelében nem működik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás.

A vállalat a katasztrófavédőkkel közösen dolgozik a hibaelhárításon. A Nagy-Hideg-hegyen az áramszolgáltatás leállása okozza a tévéadás kimaradását. A Gerecse térségében az ónos eső miatt a fák tömegével dőltek ki, itt a cég telephelyét sem lehetett megközelíteni. A jég pusztította Gerecse gyakorlatilag megközelíthetetlen.

A mobilszolgáltatást is megzavarta az ónos eső

A Vodafone mobilszolgáltatása a Gerecse térségében egy kisebb területen még mindig akadozhat a cég szerint. Az időjárási viszonyok csütörtökre javultak, így abban bíznak, hogy a nagyobb gépekkel már jobban hozzá lehet férni a bázisállomásokhoz. Bizonyos helyeken aggregátorokkal pótolják a tornyok áramellátását.

A Magyar Telekom szerint szolgáltatásai zavartalanul működnek, bár egyes bázisállomásokat itt is aggragátorokról működtetnek. A Telenor mobilszolgáltatásában nincs fennakadás a vállalat szerint, és a UPC is elhárította a kábeltévés szolgáltatásait érintő hibákat Gödöllőn, Monoron, Üllőn, Kistarcsán, Kerepesen és Mogyoródon is.