A kutyának sem kell az Amazon okostelefonja

Amazon Fire Phone
FirePhone: erős a szexepil, de ez kevés a jó piaci pozícióhoz
Vágólapra másolva!
Hiba volt piacra dobni a Fire Phone-t. Ezt a cég vezetője is elismeri.
Vágólapra másolva!

Az Amazon idén mutatta be első saját gyártású okostelefonját, a 3D-s effektusokra képes kijelzővel és termékfelismerő szkennerrel felszerelt Fire Phone-t. A készülék érdekes extrái és meglehetősen kedvező ára ellenére sem aratott komolyabb sikert a vásárlók körében – írja a Tech Radar.

A legtöbb a raktárban maradt

A Guardian című brit lap által megkérdezett szakértők szerint augusztus végéig kevesebb mint 35 ezer darabot adhattak el belőle, ami nagyon kevésnek számít. A Fire Phone csúfos bukása az online kiskereskedelmi vállalat üzleti eredményét is alaposan lerontotta, az óriáscégnek októberben 170 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie a raktárban maradt készülékek miatt.

Az Amazon Fire Phone Forrás: DAVID RYDER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A piaci kudarcot maga Jeff Bezos, az Amazon alapító-vezérigazgatója is elismerte. Az üzletember a Business Insider New York-i konferenciáján „okos tévedésnek” nevezte a telefont.

Egy bátor ötlet

„Az emberek előszeretettel foglalkoznak azzal, ami nem működik. Ez rendben is lenne, de jó, ha tudják, elképesztően nehéz rávenni valakit arra, hogy bátran kockáztasson. És ha végül sikerül is rábírni őket, mindig lesznek olyan kísérletek, amik… nem működnek” – mondta, hozzátéve hogy cége sikeres termékei – mint a webáruház, a Kindle Fire tabletek vagy az Amazon Prime szolgáltatás – is ilyen bátor ötletekből születtek.

Bezos kitérő választ adott, amikor arról kérdezték, hogy tervezi-e újabb okostelefonok bemutatását. „Kérdezzen meg újra pár év múlva” – mondta az NBC riporterének.