Újraéled a ZX Spectrum

sinclair spectrum vega konzol játék
Nem billentyűzet, hanem gamepad irányítja a konzolt
Vágólapra másolva!
Retró játékkonzol lesz a nyolcvanas évek legendás gépének reinkarnációjából. Ezer játék jár majd hozzá.
Vágólapra másolva!

Új életre kel a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb személyi számítógépe, a ZX Spectrum. A Retro Computersszel közös projektet maga Sir Clive Sinclair jelentette be.

Sinclair úgy érdemelte ki lovagi címét, hogy a Commodore legnagyobb versenytársaként, már jóval a ma használt windowsos PC-k megjelenése előtt népszerűvé, és nem mellesleg, sokak számára elérhetővé tette az otthoni komputereket. 1982-ben két mikrokomputer által kúszott be az informatika az otthonokba: a Commodore 64 és a kevésbé ismert ZX Spectrum. Nem csoda hát, hogy Sinclair úgy döntött, közösségi finanszírozással megépíti a gép modernizált változatát.

Nem billentyűzet, hanem gamepad irányítja a konzolt Forrás: Origo

Az új Sinclair Spectrum Vegát a klasszikus billentyűzet helyett gamepaddal fogják piacra dobni. A konzolhoz ezer előretelepített játékot is kapnak a felhasználók, akik egy SD-kártya segítségével a régi spectrumos programjaikat is feltölthetik az eszközre. A Retro Computers azt ígéri, amint boltokba került a konzol, további ingyenes játékokat bocsátanak ki hozzá.

Ezer ingyenes játékot kapunk hozzá Forrás: Origo

A Spectrum Vega az okostelefonokban is használt ARM-alapú processzort kap. Mintegy 150 dolláért (átszámítva 37 000 forintért) vásárolhatjuk meg az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon indult kampány keretében. Az első ezer darabot a tervek szerint jövő februártól kezdik szállítani.