Megmenti a vihartól a szuperernyő

senz esernyő
Áramvonalas kialakítása miatt elvezeti a rá nehezedő erőket
Vágólapra másolva!
A Senz okosesernyők az erős szélnek is ellenállnak, nagyobb kilátást biztosítanak és még jól is néznek ki.
Vágólapra másolva!

Egy berlini tervező, Yoske Nishiumi gondolta újra a számos design-díjat bezsebelt Senz okosernyők kinézetét. MIközben az áramvonalas forma megmaradt, új mintázatot kaptak az ernyők a pöttyöstől a csíkoson át a sima fekete-fehér változatig.

Áramvonalas kialakítása miatt elvezeti a rá nehezedő erőket Forrás: Senz

A Senz (avagy érzékelős) esernyők lényege, hogy kialakításának köszönhetően a legerősebb szélnek is ellenáll: egészen 100 kilométer per óráig lett szélcsatornákban tesztelve. Az aszimmetrikus formának és a rugalmas bordázatnak köszönhetően a széllökések erejét könnyedén elvezeti, anélkül, hogy kifordulna vagy eltörne az ernyő. Ha vihar van, akkor is elég csak egy kézzel fogni ernyőt, nem kell “kapaszkodni” bele, hogy ne vigye el a szél.

Megvéd az esőtől a legnagyobb viharban is Forrás: Senz

A Senz ernyő még félkiló sincs: 360 gramm, van automata és kézzel nyitható változat is. A rövidebb frontlezárás biztosítja, hogy jól lássunk ki előre, nem ütközzünk eső esetén se folyton egymásba. Aki mégis figyelmetlen lenne, annak sem kell félnie, a bordazárókat úgy alakították ki, hogy azok ne okozzanak komolyabb sérülést.

A táskában is elférő miniváltozatot 14 700 forintért, a nagyobb védelmet biztosító standard Senz esernyőt 17 ezer forintért vásárolhatjuk meg - az új Senz6 viszont még csak külföldről szerezhető be.