Filmadaptáció készül a Tetrisből

tetris játék film
Harmincadik születésnapját ünnepli az amerikai Tetris vállalat
Vágólapra másolva!
Hősökkel teli sci-fi készül minden egyik legjobb videojátékából.
Vágólapra másolva!

A nyolcvanas évek legendás játékából, a Tetrisből készít filmadaptációt a Threshold Entertainment stúdió, írta a Wall Street Journal. Egyelőre vajmi kevés információ szivárgott ki az alkotásról, sem a rendező személyéről, sem a színészekről nem tudni semmit.

A rajongók ugyanakkor nem tétlenkedtek, több hamis előzetest is készítettek a nyilatkozatok alapján:

"Ez egy nagy, hősies sci-fi lesz" - mondta a Threshold vezérigazgatója, Larry Kassanoff, aki leginkább a Mortal Kombat filmadaptációjával vált híressé. A film hatalmas kasszasiker volt 1995-ben: 70 millió dolláros bevételt hozott bemutatása után.

Kassanoff elmondása szerint nem a geometriai formákat akarják életre kelteni, sokkal inkább a márka hírnevét és örökségét szeretnék tovább építeni az új alkotással. "Olyan történetet hoztunk létre, amely tovább gondolja a játék mögötti elképzelést. A Tetris csak a jéghegy aprócska csúcsa, amelynek intergalaktikus jelentősége van". Kassanoff célja, hogy egy újabb nagyképernyős moziélménnyel kápráztassa el a nézőket.

A Tetris egyik első verziója Forrás: Tetris

A Tetris első változatát Alekszej Pazsitnov tervezte meg Elektronika 60 számítógépre, még amikor az Orosz Tudományos Akadémia munkatársaként dolgozott Moszkvában. A játék 1984. június 6-án jelent meg. Neve a görög tetra kifejezés (minden egyes elem négy részből áll) és Pazsitnov kedvenc sportja, a tenisz összevonásából ered.

Ez volt az első játék, amelyet a Szovjetunióból exportáltak az Egyesült Államokba.

Legnagyobb sikerét a Game Boy hozta meg Tetris

Minden konzolra és operációs rendszerre megjelent, legnagyobb sikerét azonban 1989-ben érte el, amikor a Game Boy verzió megjelent.

Minden idők egyik legjobb videójátékának nevezték, 2005 óta több mint százhetven millió példányt adtak el belőle, csak a mobiltelefonos verzióból százmilliót. A legtöbb felületen elérhető videojáték: 2011-es adatok szerint több mint 65 különböző féle platformon lehet vele játszani. Idén márciusban a 30 éves születésnapját ünneplő Tetris vállalat bejelentette: a legújabb konzolokon (Xbox One és Playsation 4) alatt is elérhető lesz a játék.

Harmincadik születésnapját ünnepli az amerikai Tetris vállalat Forrás: Tetris