Nyalókákkal ünnepli születésnapját a Google

google birthday születésnap
Gyertyák helyett nyalókákkal ünnepelte születésnapját a Google
Vágólapra másolva!
Gyertyák helyett nyalókákkal (angolul lollipop) díszítette 16. születésnapi tortáját a Google. A kifejezéssel az új mobilszoftverre, az Android L-re utalhatnak.
Vágólapra másolva!

A Google ebben a hónapban ünnepelte a 16. születésnapját. A kaliforniai cég hagyományosan szeptember 27-én ünnepli a neves eseményt, annak ellenére, hogy ezt elvileg semmi sem indokolja. Nyolc éve döntöttek úgy, hogy a hónap végére teszik át az ünneplést, 2005-ben ugyanis ezen a napon jelentették be, hogy hány honlapot indexeltek és rangsoroltak már. Korábban szeptember 7-én, a cég alapításának évfordulóján tartották a születésnapot.

Azóta a weblapok indexelése nem állt meg, mára mintegy 30 ezer milliárd oldal címe került fel a Google térképére. Mindegy egyes percben több millió keresést végeznek az internetezők a cég keresőjén.

Gyertyák helyett nyalókákkal ünnepelte születésnapját a Google Forrás: Google

Idén egy érdekes süteményt szolgáltak fel a nagyközönség számára: a Google gyertyák helyett nyalókákkal, azaz angolul “lollipop”-okkal díszítette a születésnapi tortáját. Szakértők szerint a lollipop az elektronikai óriás új mobilszoftverére, az Android L-re utalhat. Az új operációs rendszert a szokásos őszi nagy bejelentés alkalmával leplezhetik le, amelyen a Nexus készülékeket, így az új okostelefont is bemutathatják.

A kiszivárgott információk szerint a Google új mobilszoftverén frissített kezelőfelület fog futni, és az Apple iOS 8 rendszeréhez hasonlóan a készülék első bekapcsolásától aktív lesz rajta a titkosítás. Eszerint az okostelefonon és táblagépen tárolt adatokat az első perctől kódolja a szoftver, a titkosítás feloldásához szükséges kulcsokhoz még a Google sem fér hozzá.