Magyarországra jön a Netflix

Vágólapra másolva!
Magyar nyelvű szakembereket keres honlapján a Netflix, ami arra utal, hogy Magyarországra is megérkezik a sorozat- és filmstreamelő szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Magyar nyelvű szakembereket keres lokalizációs csapatába a Netflix, írta a Webisztán blog. Ez pedig arra utal, hogy az európai terjeszkedés részeként végre Magyarországra is megérkezik a havidíj fejében korlátlan sorozat- és filmstreamelő szolgáltatás.

Lenyomja a felhő a torrentet

Az amerikai Netflix év elején jelentette be, hogy idén 400 millió dollárt költ szolgáltatásai bővítésére, így az európai piac meghódítására. Szolgáltatásuk a napokban indult el többek között Németországban, Franciaországban és Ausztriában is.

Ha a szolgáltatás versenyképes áron kínálja majd szolgáltatását, az visszavetheti a torrentezés mértékét hazánkban. A felhasználók ugyanis szeretnek külföldi sorozatokat nézni, ezek azonban legális úton csak nagy késéssel, és magyar szinkronnal érkeznek Magyarországra.

Nagy sávszélességet igényel

A Netflix az interneten sugározza a filmeket és sorozatokat a felhasználók eszközeire, a YouTube-hoz hasonlóan valós időben. Így lehet elérni, hogy a teljes film sosincs a felhasználó számítógépén, tabletjén vagy mobiltelefonján. A műsorokat pedig így nagyon komplikált ellopni, szemben mondjuk a bárki által egyszerűen lemásolható DVD-filmekkel - ám a szolgáltatás használata elég sok sávszélességet igényel.

Földre kényszeríti az európai netet?

Az amerikai cég terjeszkedése nagy eséllyel két vállra fekteti az európai internetet, fejtette ki nemrégiben a Deloitte cég elemzője. Vele ellentétben Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese azt mondta, ma már stabilan lehet online videoszolgáltatást nyújtani.

Mobilvideózni jó minőségben 3G és 4G hálózatokon vagy akár jó minőségű wifi hálózaton lehet. A G-s kapcsolaton is meg lehet nézni élőben egy focimeccset az okostelefon képernyőjén. A mobilneten keresztül történő tévézés leginkább élő közvetítések alkalmával ugrik meg, ha nincs műsoron ilyen egyik csatornán sem, az emberek inkább wifin keresztül néznek műsorokat. A legtöbb csatorna esetében pedig a felhőből műsorarchívum is elérhető, ami feleslegessé teszi a sorozatok, filmek házilagos felvételét.