Megmutatta az Apple, hogyan nyúzza az iPhone-t

Az elhajló iPhone 6 Plus az Unbox Therapy videóján
Vágólapra másolva!
Nagyon félhet a cég, mert megmutatta, milyen gépekkel teszteli gyártás előtt a mobiljait.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple általában minden fejlesztését szupertitkos módon végzi, az iPhone 6 Plus készülékek házának elhajlása kapcsán most úgy tűnik, veszélyben érzi pozícióját: a cég a Verge újságíróját cupertinói tesztközpontjába invitálta, hogy megmutassa, milyen gépekkel vizsgálja új készülékeit gyártás előtt.

Ide csak nagyon ritkán léphetnek be kívülállók, az iPhone 4 négy évvel ezelőtti premierje során nyitotta meg laboratóriumait a cég a média előtt. Arról a készülékről az derült ki, hogy nagyon könnyen meg lehet fogni úgy a telefont, hogy a használó keze eltakarja a mobilantennát, ezáltal jelentősen csökkentve, vagy blokkolva a térerőt. Akkor az problémát a cég úgy oldotta meg, hogy ingyenes tokokat adott a vásárlóknak.

Harmincezer darab iPhone 6 premier előtt

Az Apple tizenötezer darabot gyártott le a tömeggyártás megkezdése előtt az iPhone 6-ból, és ugyanennyit az iPhone 6 Plusból is - nyilatkozta a Verge-nek Dan Riccio, az Apple hardvertervezésért felelős vezetője.

Az Apple szerint nem valódi veszély a 6 Plus készülék meghajlása Forrás: --



A központban egy külön gépsor szolgál arra, hogy az iPhone-t hasonló fizikai behatásoknak tegyék ki, amelyek majd a felhasználók kezei közt is érik: leejtik, nyomogatják, pontosan megállapított erőhatásoknak teszik ki a telefonokat. A Verge videóján például egy robot folyamatosan asztalra ejt egy iPadet. Egy másik gép egy iPhone hátlapjának egy bizonyos pontjára gyakorol megadott mértékű nyomást.

Az Apple szerint masszív a mobilja

Bár a YouTube-re feltöltött videók szerint egy iPhone 6 Plus készülék hajlamos megsérülni - és egy kicsit az iPhone 6 is sérülékeny -, az Apple szerint az alumínium készülékház összes olyan pontját, ahol nagyobb erőhatásnak van kitéve, acélból vagy titánból készült erősítésekkel látták el.

Az új iPhone-ok a premieren Forrás:JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP



Külön géppel szimulálják azt is, amikor valaki zsebrevágja az iPhone-t, és leül benne. Az iPhone-oknak túl kell élniük, ha egy adott tömeg nehezedik rájuk, bár ennek nagyságát az Apple nem árulta el a Verge szerzőjének. Riccio szerint bizonyos határokon belül a készülékház visszahajlik eredeti formájára, bár minden készülékre lehetséges akkora erőt gyakorolni, hogy az végleg meghajoljon - olvasható a cikkben.

Phil Schiller, az Apple marketingvezetője szerint ha valakinek meghajlana a telefonja, annak az Apple szervizébe kell vinnie azt, ahol garancia mellett orvosolják a gondot. Az Apple csütörtöki közleménye szerint egyébként eddig mindössze kilenc panaszt kapott a cég elhajló iPhone 6 Plusokról.