A Szaharát olvasztja meg a 3D-nyomtató

solar sinter nyomtató
Markus Keysar és fejlesztése, a Solar Sinter nyomtató
Vágólapra másolva!
Homokból készít tárgyakat a nap fénysugarainak felhasználásával egy német tervező legújabb fejlesztése, a Solar Sinter 3D-nyomtató.
Vágólapra másolva!

A szaharai homoktengert olvasztja meg a nap sugarainak felhasználásával a Solar Sinter 3D-nyomtató. Markus Kayser, német tervező legújabb fejlesztése a lézersugarakat és a gyantát helyettesítette természetes erőforrásokkal, és alapanyagokkal.

Markus Keysar és fejlesztése, a Solar Sinter nyomtató Forrás: markuskayser.com

Az első manuális verziót még 2011-ben kezdte tesztelni a marokkói sivatagban Kayser. Három év alatt fejlesztette ki a Solar Sinter prototípusát, amely egy teljesen automatikus, napelemmel működő 3D-nyomtató.

Egyiptomban tesztelte a 3D-nyomtató a német tervező Forrás: markuskayser.com

A készüléket múlt hónapban Egyiptomban, a Szíva-oázis melletti sivatagos területen tesztelte két héten át a német tervező. A nyomtatás látványos folyamatáról videofelvétel készült. A minibázison több üvegtálat is sikeresen készített el.

A nap fénysugarainak felhasználásával olvasztotta meg a homokot Forrás: markuskayser.com

A Solar Sinterrel poharak, tálak, szobrok, vagy akár bútorok is készíthetőek. Markus Kayser jelenleg az MIT média laboratóriumában végez kutatásokat, melynek célkeresztjében az áll, hogyan lehet a digitális technológiát összekapcsolni az anyaghasználattal és környezetvédelemmel a tárgyak, épületek és rendszerek megalkotása során.