A sógoroknál is kapható az új iPhone

iphone 6 start
20140926 - ANTWERP, BELGIUM: Illustration picture taken during the launch of the iPhone 6, Friday 26 September 2014, in Antwerpen Centraal railway station. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS
Vágólapra másolva!
Újabb húsz országban kezdték el értékesíteni az Apple új okostelefonjait, az iPhone 6 és 6 Plus készülékeket. A cég eközben kiadta immár működő frissítését az iOS 8 szoftverhez.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az új Iphone-ok értékesítése a második körös országokban is. Ma húsz további országban - Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Írország, Liechtenstein, Luxemburg, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, Katar, Oroszország, Szaúd-Arábia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Taiwan, Törökország és az Egyesült Arab Emírátusok - jelent meg az iPhone 6 és 6 Plus.

Hatalmas tömeg várakozik Spanyországban, a madridi App Store előtt Forrás: AFP/Gerard Julien

A magyaroknak még várniuk kell

Magyarország idén kimaradt a második körös országok közül is, ami azt jelenti, hogy a vásárlók akár karácsonyig várhatnak az új Apple okostelefon hazai megjelenésére. A két új iPhone év végére már 115 országban lesz elérhető.

Belgiumban látványosan köszöntötték az új iPhone megjelenését Forrás: BELGA/AFP/Jonas Roosens

A múlt hét pénteken, kilenc országban megjelent okostelefonokból az első hétvége alatt tízmillió példányt adtak el, újabb rekordot döntve. Az Iphone 5S és 5C készülékekből tavaly 9 millió darabot adtak el a megjelenés után.

Hollandiában az eső ellenére is hosszú sor alakult ki Forrás: MTI/EPA/Jerry Lampen

Kiadták az újabb frissítést is

Az Apple időközben kiadta az iOS 8 második, immár működő frissítéscsomagját, miután a korábban kiadott 8.0.1 update csak további hibákat okozott az iPhone 6 és 6 Plus készülékeken.

"Elnézést kérünk azon iPhone 6 és 6 Plus felhasználóktól, akiknek komoly problémákat okozott az iOS 8.0.1 frissítéscsomag" - írta a kaliforniai cég a Verge-nek küldött közleményében.

Vásárlók várakoznak Olaszország fővárosában, hogy az Apple új okostelefonjához jussanak Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

A 8.0.1-es frissítést feltelepítő felhasználók közül elég sokan azt tapasztalták, hogy telefonjuk elveszti a mobilkapcsolatot. Emellett a TouchID, a beépített ujjlenyomat-olvasó sem működött megfelelően. Körülbelül 40 ezer ember töltötte le ezt a frissítést, amelyet egy óra után vissza is vont az Apple.

A 8.0.2 csomag a leírás szerint ugyanazon hibákat javítja, mint amelyet elődjének kellett volna megoldania. Vagyis a fitnesz és egészségügyi szenzorok vezérléséhez szükséges HealthKit rendszer moduljait, a fényképek kezelését, billentyűzetfunkciókat és SMS-ezéssel kapcsolatos hibákat javítja. Emellett pedig a 8.0.1 frissítés által okozott problémákat orvosolja.