Vissza lehet tekerni a hívásokat egy új appban

Talko, címlapi 2:1
Vágólapra másolva!
A Microsoft korábbi fejlesztési vezetője újra beszédre szoktatná a felhasználókat a nyomkodás helyett.
Vágólapra másolva!

A chatelés és üzengetés helyére újra a beszédett akarja visszahozni Ray Ozzie, a Microsoft korábbi vezető szoftvermérnökének új vállalkozása. Ő egyébként korábban Bill Gatest váltotta a tisztségben.

Ma már alig beszélünk a telefonon

Ozzie szerint bár az okostelefonoknak köszönhetően tízszer annyi embert érünk el, mint korábban, az ilyen készülékek tulajdonosai tizedannyit beszélnek telefonon, mint a butatelefonon telefonálók. A szövegalapú kommunikáció pedig nehézkes és lassú, míg a beszéd a leginkább természetes kommunikációs forma.

A Talko applikáció felülete Forrás: Talko



A Talko nevű alkalmazás leginkább a Skype-ra, a Viberre és a Google Hangoutsra hasonlít, és a beszéd mellett akár képeket, videót, és szöveget is meg lehet osztani benne, illetve konferenciahívásra is alkalmas - ahogy riválisai is.

Mit is mondott? Visszatekerek!

Az egyelőre csak iOS-re elérhető, de Androidra is készülő Talko használatakor a hívó felek beszédkommunikációját a rendszer automatikusan elmenti, így bármelyik pillanatra vissza lehet tekerni, ha valamiről lemaradtunk volna.

A rendszer akár azt is lehetővé teszi, hogy egy korábban elmulasztott konferenciahívást automatikusan visszahallgasson egy olyan felhasználó, aki lemaradt arról, vagy csak később csatlakozott be. Emellett a Talko arról is tájékoztatja a hívó feleket, ha a másik fél akkumulátora merülőben van, vagy a másik kihangosítót használ vezetés közben, illetve jelzi, ha wifikapcsolatra csatlakozik mobilinternet helyett.