Kiszivárgott az új Microsoft Office

Office 16 microsoft iroda
Még idén bemutatja az új Office programcsomagot a Microsoft
Vágólapra másolva!
Hangvezérléssel szerelte fel, és a szemet kímélő, sötétebb felülettel látta el a Microsoft a jelenleg tesztelés alatt álló új Office-csomagot.
Vágólapra másolva!

Miközben a Microsoft gőzerővel készül a hónap végi, szeptember 30-ra tervezett bemutatóra: folyik a Windows 9 tesztelése, kiszivárgott, hogy fog kinézni az új Office-csomag. A Verge információi szerint a redmondi vállalat kiadta partnereinek és kiválasztott önkénteseknek a népszerű irodai alkalmazás bétaváltozatát tesztelésre.

Ugyan a tesztelés még csak kezdeti stádiumában van, az már bizonyos, hogy az Office 16 kezelőfelületén nagy változás nem látható. Eleget téve az Office 2013-at kritizálók kérésének lett ugyanakkor egy új, fekete téma is, amely egészen sötét háttérrel látja a funkciógombokat. Első ránézésre ugyan furán hat, nem megszokott a Microsoft termékek esetében, mégis hosszú távon a szemnek sokkal kényelmesebb így a használat. A fekete téma nem alapértelmezett beállítás, a felhasználó választhatja még a sötét és világos szürke, illetve fehér hátteret is.

Sötétebb kezelőfelülettel látja el a Microsoft az új Office programcsomagot Forrás: Verge

Az Office webapplikáció után a Tell me szolgáltatás elérhető lesz az asztali verziónál is. A Tell me a régi gemkapocs súgó továbbfejlesztett változata, egy hangvezérlésű kereső, amellyel a különböző funkciókra kereshetünk rá, mint például hogyan tudunk beszúrni egy képet. A szolgáltatással próbálja a Microsoft összefogni a különböző eszközökön elérhető, egyre bővülő funkciótárát.

Az Office 16 automatikus képforgatóval is rendelkezik majd, amely a fotó metaadatait felhasználva megfelelő szögben pozicionálja a beszúrt képet. A fényképezőgép orientációja alapján forgatja a képet a dokumentumban, melyet aztán tovább forgathatunk, mozgathatunk kedvünk szerint manuálisan.

Hangvezérlésű keresővel találhatjuk meg a funkciókat, adhatjuk meg, mi a feladat Forrás: Verge

Az Outlook levelezőszolgáltatását is frissítette a Microsoft: a szinkronizálási beállításoknál megadhatjuk, hogy 1, 3, 7 vagy 14 naponta szeretnénk archiválni az e-maileket. A módosítással az esetenként kisebb tárhellyel rendelkező mobileszközökre gondolt a cég, ugyanis a jelenlegi kliens minimum havonta tudja csak letölteni a leveleket, s helyet szabadítani fel.

Sajtóinformációk szerint a Microsoft még idén piacra dobja az Office 16 kódnév alatt futó alkalmazását.