Mosógéprongálással vádolja a Samsung az LG-t

Samsung mosógép reklám
Vágólapra másolva!
A Samsung szerint riválisának igazgatói vandál módon tönkretették a berendezéseit több berlini üzletben.
Vágólapra másolva!

A Samsung azzal vádolja fő riválisát, az ugyancsak dél-koreai LG-t, hogy igazgatói hitelrontás céljából szántszándékkal megrongálták a mosógépeit németországi műszaki áruházakban.

A Samsung Electronics szándékos rongálás gyanújával fel is jelentette riválisát a dél-koreai ügyészségen. A Samsung szerint a rongálások szeptember elején, a háztartási gépek rangos világvására, a berlini IFA előtt történtek a német főváros több bevásárlóközpontjában.

Öltönyös vandálok Berlinben

A vállalat szerint az üzletek biztonsági kameráinak felvételei bizonyítják, hogy az LG Electronics igazgatói, köztük Dzso Szöng Dzsin, a konszern háztartási gépeket gyártó részlegének vezetője, személyesen babráltak Samsung mosógépekkel. A vandalizmust egy áruházi eladó jelezte, aki állítólag a saját szemével látta, amint például az LG igazgatói szántszándékkal addig nyomkodták lefelé a Samsung mosógépek ajtaját, amíg már nem lehetett becsukni őket.

Az LG szerint ennek semmi értelme

A magát a világ első számú mosógépgyártójának mondó LG elismerte, hogy igazgatói "közelebbről megnéztek bizonyos Samsung-termékeket" a berlini áruházakban, de tagadja a rongálás vádját, és teljes körű együttműködést ígér a vizsgálatban. A cég szerint, ha valóban le akarták volna járatni a vetélytársat, akkor egy ilyen feladattal nem igazgatókat bíztak volna meg.

A két dél-koreai óriáscég éles küzdelmet vív egymással az elsőségért számos műszaki cikk piacán. 2012-ben bíróságot kértek fel annak eldöntésére, hogy melyikük a piacvezető a légkondicionálók piacán, illetve melyikük hűtőgépeinek nagyobb a kapacitása.