Ez a táblagép lehet a legjobb az idén

A Dell szupertabletje
Vágólapra másolva!
Óriásfelbontású képernyője szupervékony kivitellel párosul. Meglepő módon nem az Apple, hanem a Dell gyártja.
Vágólapra másolva!

Nem túl vonzó neve ellenére az idei év egyik legmenőbb táblagépe lehet a Dell Venue 8 7840. A nem elsősorban mobileszközeiről, inkább számítógépeiről ismert amerikai gyártó új készüléke jelen pillanatban a világ legvékonyabb táblagépe, hat milliméter vastag házába minden szükséges alkatrészt belezsúfoltak.

A lehető legjobb képernyő van benne

A tablet 8,4 colos OLED képernyője 2560 x 1600 pixeles felbontást használ, a képminőségére nem lehet panasz, és a szélek melletti káva is vékony. A kijelző alatti részre még beépített hangszóró is került, hogy jobb hangzást biztosítson.

A Dell szupertabletje Forrás: Dell

A karácsonyra érkező androidos táblagépet Intel Atom Z3580-as processzor hajtja meg, 32 gigabájt tárhelye pedig kibővíthető microSD-kártyával.

Ez a tábla térben lát

Ez az első táblagép, amelybe az Intel RealSense nevű digitális fotós technológiáját is beépítik. Ez több kamera segítségével képes érzékelni a tér mélységét is. Alkalmazásával a Különvélemény című film futurisztikus, kézmozdulatokkal vezérelhető számítógépes kezelőfelületét is elő lehet állítani. Emellett a térlátás képessége az élességállításban is segít a fotózáskor, egy másik applikáció pedig az emberek cipőméretét tudja levenni a segítségével, de tárgyak lemérésére is alkalmas.

A Dell táblagépe karácsonyra kerül a boltokba, ára még nem ismert, de készül belőle 4G-s és billentyűzettel felszerelt változat is.