Ha akarja, idegenek keltik fel reggelente

alvás okostelefonnal, alváselemzés, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
A Wakie ébresztő alkalmazása a közösség erejét használja: egy ellenkező nemű felhasználó hívja fel az embert a megfelelő időben.
Vágólapra másolva!

A Wakie fejlesztői csapata újraértelmezte az ébresztőórákat, s egy olyan alkalmazást hoztak létre, amelynek segítségével a felhasználók ébresztik fel egymást. Nincs más feladata az embernek, mind megadnia, hogy mikor is szeretne felkelni. A megadott időpontban pedig csörögni kezd a telefon, s egy ismeretlen kíván nekünk jó reggelt. Az alkalmazás hasonló a szállodák ébresztő szolgáltatásához.

A hívások maximálisan egy percig tartanak, így nem kell félni, hogy egy kínos, vagy túl hosszú beszélgetésnek lesz kitéve az ember rögtön ébredés után. A hívás a 60. másodpercnél automatikusan megszakad. Ugyanakkor a megadott telefonszámot sem osztja meg a kirendelt ébresztővel, sem harmadik féllel.

Egy hasonló korú, de ellenkező nemű felhasználó kelt minket Forrás: wakie.com

Az app a felhasználókat két csoportra osztja: vannak a hétalvók, és az éberek. A Wakie egy hasonló korú, de ellenkező nemű felhasználót rendel mellénk. Minél többet használjuk az alkalmazást, annál inkább kiismeri, kiket tartunk vonzónak.

Felmérések kimutatták, sokkal szívesebben kelünk fel egy csinos nő, vagy férfi hívására, hangjára. Hatásosabb is az ilyen keltés, mint a telefon csipogása, amit hajlamosak vagyunk automatikusan kinyomni, s visszaaludni.

A többszörösen díjnyertes app a fejlesztők szerint már több mint 1,5 millió felhasználóval rendelkezik, s több mint 30 millió ébresztő hívást bonyolítottak rajta keresztül. A Wakie a Google Play és a Windows Store appboltjából ingyenesen letölthető, az App Store még nem bírálta el az alkalmazást , hogy megjelenhessen.

Az alkalmazás egyelőre teljeskörűen csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Szingapúrban és Hong Kongban érhető el, másutt csak ébresztőnek lehet jelentkezni, időpontot még nem lehet megadni. A legtöbb felhasználó amiatt panaszkodott, hogy bővítsék ki az országok körét.