Itt a görbe hangszóró a görbe tévéhez

Samsung Curved Soundbar
Vágólapra másolva!
Nemsokára kapható az egymillió forintos ívelt tévéhez passzoló hangfal.
Vágólapra másolva!

Méregdrága, ívelt lapostévéje van? Eddig legfeljebb sztereó hangfalakkal használhatta, mert a képernyő alá helyezhető, kompakt hangprojektorból - soundbarból - eddig csak egyenes kivitelű létezett.

A Samsung azonban nemsokára piacra dobja a görbe kivitelű hangprojektorát: ennek a háza pontosan olyan mértékben hajlik, ahogyan a cég 55 és 65 colos ívelt tévéi. A Curved Soundbar (ívelt hangprojektor) nevű termék így tökéletesen passzol ezekhez a készülékekhez.

Samsung Curved Soundbar Forrás: Samsung



Bár a gyártó ötvencolosnál kisebb tévét is árusít félmillióért, a görbe hangprojektor a nagyobb modellekhez passzol dizájnban. A hangsugárzót falra is fel lehet szerelni, vagy egyszerűen be lehet rakni a tévé alá.

Mire jó még az ívelt kivitel? A Samsung szerint 8.1-es térhangzást biztosít, az enyhén görbített kivitele pedig valamelyest javítja a térhatású hangképzést, mivel három különböző irányból bocsátanak ki belső hangszórói hanghullámokat. Bár nehéz elinni, hogy a gyakorlatban ilyen kis mértékű íveltség sokat javítana a hangminőségen, hiszen a látványt is csak minimálisan dobja fel a képernyők ívelt kivitele. A hangprojektor egyébként vezeték nélkül is tud kommunikálni a tévével, nincs szükség drótra a készülékek összekapcsolásához.