Szuper mobiltöltőt árul a Samsung

A Samsung három ágú mobiltöltője
Vágólapra másolva!
Egyszerre három kütyüt is tölteni lehet vele - bár csak elég lassan.
Vágólapra másolva!


Praktikus, bár elég drága USB-adatkábelt dobott piacra a Samsung. A nettó 40 dolláros, tehát közel tízezer forintra árazott kábel különlegességét az adja, hogy akár három kütyüt is lehet tölteni róla.

Három kütyü lóghat rajta

Az egyik vége ugyanis a hagyományos USB-csatlakozóval van felszerelve, a másikon viszont nem a szokásos egy, hanem három darab microUSB-csatlakozó található. A gyártó termékoldalán szereplő kép szerint egyszerre lehet tölteni róla egy okostelefont, egy okosórát és egy Bluetooth-headsetet is.

A Samsung három ágú mobiltöltője Forrás: Samsung



Ugyanakkor ez a kábel nem használható tökéletesen arra, hogy több telefont vagy táblagépet is egyszerre töltsenek róla, összesen ugyanis legfeljebb 2 amperes áramerősséggel tudja végezni a töltést - emelte ki az Android Authority mobilblog.

Három kütyüt csak lassan tölt


Ha csak egyetlen eszköz kapcsolódik rá, azt 2 amperrel - tehát elég gyorsan - tudja tölteni, két eszközt 1-1 amperes áramerősséggel tölt, ha azonban három kütyüt kötnek rá, azok töltése csak 667 milliamperrel történik - ami lassítja az akkumulátor feltöltésének folyamatát. A töltő egyébként automatikusan szabályozza az áramerőséget. Praktikusan egyetlen mobiltelefon, és két kiegészítő kütyü feltöltésére használható.

A háromágú adatkábel Forrás: Samsung