Játék készült a Hülye Járások Minisztériumából

A Hülye Járások Minisztériumának mobiljátékos kiadása
Vágólapra másolva!
Androidon és iOS-en játszható újra a legendás Monty Python-jelenet.
Vágólapra másolva!

Ha valakitől megkérdezik, hogy melyik a kedvenc jelenete a Monty Python Repülő Cirkuszá-ból, jó eséllyel a Hülye Járások Minisztériumában játszódó szkeccset fogja emlegetni.

Az eredeti jelenetben John Cleese és Michael Palin játszott, az iOS-re és Androidra megjelent hivatalos játékban azonban csak az előbbi színész által alakított hórihorgas minisztériumi alkalmazott bőrébe bújhatunk bele.

A Hülye Járások Minisztériumának mobiljátékos kiadása Forrás: Boondoggle Studios Ltd



A értelmetlen célú minisztérium épületét elhagyva London utcáit kell bejárni - hülyén -, ahol mindenféle akadályok állják az útját a játékosnak. Ezeket vagy átugrani lehet, vagy át lehet csúszni alattuk, illetve rendelkezésre áll egy esernyő is, ami siklóernyőként funkcionál. Az út közben folyamatosan bónuszokat is kell gyűjteni, és annál nagyobb pontszámot ad a játék, minél messzebbre tudunk hülyén elsétálni.

Bár a legújabb Monty Python-játék nagyon szép, 3D-s grafikával rendelkezik, tulajdonképpen egy igazi mobiljátékos kliségyűjtemény. Az app androidos kiadása ennek ellenére jelenleg ötből négy csillagos értékelést kapott, az iOS-es reinkarnációját pedig ötből három csillaggal díjazták a felhasználók. Az előbbi platformra 378 forintért, az utóbbira 0,99 euróért lehet megvenni a játékot.