Oroszország a világ torrentközpontja

Ezekben az országokban töltik le a legtöbb filmet illegálisan
Vágólapra másolva!
Még az angol nyelvű filmeket is több orosz tölti le illegálisan, mint amerikai.
Vágólapra másolva!

A MarkMonitor nevű amerikai cég statisztikái szerint tavaly december és idén június eleje között a világon a legtöbben orosz felhasználók töltöttek le illegálisan amerikai mozifilmeket.

A tanulmány készítői azt vizsgálták, hogy tizenhat népszerű hollywoodi alkotást - többek közt Az éhezők viadalá-t, a Jégvarázs című animációs filmet, és A hobbit: Smaug pusztasága című filmet - hányan töltötték le különböző országokból a Bittorrentet vagy a mára eléggé visszaszorult eDonkey letöltőszolgáltatást használva - derül ki egy holland iparági tanulmányból a TorrentFreak kalózblog szerint.

Ezekben az országokban töltik le a legtöbb filmet illegálisan Forrás: Omdat



A vizsgált időszakban a legtöbb - közel 22 millió - internetes szerzőijog-sértést a több mint száznegyvenmilliós lakosú Oroszországban lévő IP-címekről regisztrálták. A több mint 310 millió lakosú Egyesült Államokban ugyanennyi idő alatt 12,4 millió illegális letöltést mértek, ami alig több az olaszországi 10,6 milliónál - pedig ott csak hatvanmillióan élnek.

Magyarország nem került fel a listára, a kisebb országok közül Görögország került be, ahol 11,3 millió lakosra közel kétmillió illegális letöltés jut.