A világ legunalmasabb filmjével kényeztetnek a repülőn

Ilyen képernyőkön lehet nézni a műsort az Airbus A380-ason.
Vágólapra másolva!
A British Airways fedélzetén hétórás norvég vonatutat bámulva lehet egy jót aludni.
Vágólapra másolva!

Új fedélzeti tévécsatornával bővül hamarosan a brit légitársaság fedélzeti kínálata a bizonyos tengerentúli járatain. A Slow TV nevű csatornákon nem a legújabb akciófilmeket vagy videoklipeket, hanem egy norvég vasútvonal több mint hétórás bejárását követhetik nyomon - írja a Bloomberg. Az üzleti lap úgy tudja, hogy ha az újítás kedvező fogadtatásban részesül, azt később madáretetőt, parki sétát vagy egy pulóver kötését megörökítő maratoni videók követhetik. A Slow TV a British Airlines Toronto és Newark repülőterekre közlekedő Boeing 787 Dreamliner, illetve a Los Angelesbe és Hongkongba közlekedő Airbus A380-as utasszállító repülőgépeken lesz elérhető.

A vasutas csatornán a repülőgépek utasai a norvégiai Bergen és Oslo közötti hét óta 16 perces vonatutat nézhetik végig, amelyeket a norvég közszolgálati televízió, az NRK még 2009-ben készített a szerelvényre rögzített kamerák segítségével. A szokatlan tévéműsor évekkel korábbi premierje során egyébként rekordnézettségez hozott: amikor műsorra tűzték, a csatorna nézettsége az átlagos 33 ezerről 176 ezerre emelkedett, és összesen 1,25 millióan néztek bele hosszabb-rövidebb ideig ebbe a műsorba. Az Északi-tenger partján kiépített, százéves vonal mintegy 182 darab alagúton halad át: ezek ideje alatt a fedélzeten készült interjúkat vágtak be - írja a Bloomberg.

Ilyen képernyőkön lehet nézni a műsort az Airbus A380-ason. Forrás: British Airways



A program sikerét követően az NRK két évvel később élőben közvetítette a Bergen városától az orosz határ közelében lévő Kirkenesbe vezető több mint kétezer kilométeres vonatutat is, amelyre a statisztikák szerint minden második norvég átkapcsolt. A csatorna népszerű műsorai közé tartozik az a 18 órás felvétel, amely egy folyóban felfele úszó, ívó lazacokat mutatott. Ugyancsak népszerű volt az a felvétel, amelyen egy pulóver megkötését követhették végig a nézők.

A YouTube-on ön is beutazhatja a norvég vasútvonalat teljes hosszában

Az Origo Zrt. tévécsatornája, az OzoneNetwork is kísérletezett a lassú tévé műfajával, amelynek keretében karácsonykor 12 órán át egy pattogó kandalló műsorát sugározta reklámok nélkül.