Már nem zavarják a Facebookot a mellbimbók

Vágólapra másolva!
  A közösségi oldal többé nem törli a gyereküket szoptató anyák fotóit. Csak ha azok túl extrémek.
Vágólapra másolva!

Éveken át tartó vitás helyzet végére tett pontot a Facebook ezen a héten. A közösségi oldal felhasználói közül sokakat már öt évvel ezelőtt is felháborított, hogy a Facebook rendszere eltávolít minden olyan fotót, amelyen kismamák láthatók gyerekük szoptatása közben.

A Verge-nek a Facebook szóvivője is megerősítette, hogy az oldal irányelveit megváltoztatták, és mostantól lehetséges szoptatós képeket feltölteni a rendszerbe. Ez egyébként azóta már az oldal súgójába is bekerült.

Az itt olvasható ismertető alapján a jó ízlés határain belül maradó felvételeket engedi a Facebook feltölteni, ha egy szoptatós képet valamiért szexuálisan túlfűtöttnek találnak, vagy az túlságosan meztelenül mutatja az anyát, azt továbbra is törölni fogják. Ha csak a mellbimbó látszik ki a fotón, az mostantól már nem probléma.



A Facebook szerint egyébként a problémás fotókat nem algoritmussal, hanem más felhasználók bejelentései alapján érzékeli rendszerük. Az Independent című brit lap szerint egy Paala Secor nevű amerikai blogger tapasztalatai nyomán derült fény a változtatásokra.

Az általa saját magáról és gyerekéről feltöltött szoptatós felvételt ugyanis először törölte a Facebook, ám miután ezért megkereste az oldalt, végül a kép is újra elérhetővé vált.